Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici a învăţat lecţia pălincii: Strategia prin care România poate intra în Schengen

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici gest

Întrebat, vineri, la o întâlnire cu românii din Diaspora, despre intrarea României în Schengen, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, că trebuie „fermitate” și că țara noastră trebuie să aibă o poziție „tranșantă”, anunță MEDIAFAX.

„Referitor la Schengen, ne trebuie o poziție tranșantă. (...) Și dau exemplul pălincii. De la începutul președinției am spus, e o discuție veche, din 2015, cu problema cu acciza, cu producătorii de pălincă, cei care zic că în România trebuie să ne luptăm pentru ca în gospodării să se producă o cantitate mai mare de pălincă, fără să fie accizată, față de ce este astăzi în legislație. Și s-a ridicat această problemă în întâlnirea de miniștri de Finanțe, la nivel european, când eu eram președintele acestor miniștri, în cele 6 luni de zile. Am ajuns la un consens (...) și am ajuns în ultima fază ca 100 de litri să se producă în gospodării, pe lângă ce este astăzi, fără să fie accizate. Ei și patru țări ne-au blocat, Cehia, Bulgaria și încă două”, a spus Teodorovici.

Citește și: VIDEO ȘOCANT - Klaus Iohannis nici măcar nu se uită la militarul care a leșinat în spatele lui

El a explicat că Cehia a motivat că acolo ar fi murit oameni, după ce s-au intoxicat.

„Că în Cehia au murit, s-au intoxicat - ce treabă am eu cu Cehia? La noi, în România este mai mult decât o tradiție pălinca, este un fel de a trăi - am încercat să le explic celor de acolo. Le-am dus pălincă miniștrilor de Finanțe, să vadă ce și cum. Le-am spus că la noi asta facem, trăim în felul ăsta, așa e la noi, nu exportăm, nu afectăm pe nimeni. (...) Au blocat. Aveam la pachet două directive de modificat, pe partea asta de accize. Și atunci am spus: dacă pe asta nu mi-o faceți cum vreau eu, atunci nici celalaltă, care era gata, nu trece, simplu! (...) Și nu s-a trecut acea directivă care era gata, pentru că nu au trecut-o pe asta. Și le-am spus: . (...) Deci partea asta cu Schengen-ul la fel trebuie pusă. , pentru că totul este aici economic. Noi zilnic, economic, pierdem sume mari. (...) Deci fermitate trebuie de multe ori, chiar dacă pare altfel decât, așa, regulile bisericeşti, dar trebuie să fim şi aşa, pentru că toţi fac în acelaşi fel. Toți!", a mai declarat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.