Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici, după ce urmaşul său la MFP a împrumutat 3 miliarde de euro într-o zi: 'Cîţu vrea să ne confirme că este doar un impostor ajuns ministru'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici gest

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanţelor, reacţionează la demersul actualului ministru, Florin Cîțu, de a împrumuta 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020. "Împrumuturile peneliste sunt mai 'bune' pentru România?", se întreabă Teodorovici, în condiţiile în care anul trecut Cîţu era un mare critic al împrumuturilor făcute de Guvernul PSD.

"Cîțu vrea să ne arate că poate. Că poate să împrumute mult, mult mai mult - doar ieri 3 miliarde de euro şi doar în două luni 7 miliarde de euro!!! Să ne confirme că este doar un impostor ajuns ministru, că este un diletant atât în ale finanţelor, cât şi în ale politicii. Că ignoranţa sa atrage ghinionul, dar nu numai pentru el, ci pentru noi toţi, chiar şi pentru cei care l-au promovat!

E oare nevoie să-i împrospătăm memoria lui Cîțu cu propriile replici halucinante, cu acuzele isterice la adresa mea şi a guvernului în legătură cu împrumutul de 3 miliarde de euro din martie 2019? Striga atunci, ceea ce nici el nu credea, că este un atac asupra sistemului financiar-bancar, că avem costurile unei ţări cu rating JUNK, că habarnism, că tupeu şi tot aşa… Ba, mai mult, oferea şi lecţii de succes despre cum nu trebuie să ai nevoie să te împrumuţi sau despre cum trebuie să te împrumuţi la dobânzile la care se împrumută Germania.

Oare Cîțu gândeşte că acum românii vor împrumuturi? Că împrumuturile peneliste sunt mai “bune” pentru România? Sunt mai necesare, mai mari ori mai scumpe?

Mi-e teamă că răspunsul la toate aceste întrebări îl vom primi la pachet cu ratingul de ţară din primăvară.

Un singur lucru este clar. Suntem conduși prost, ţara este guvernată şi mai prost sau, mai bine spus, nu este guvernată și... asta ne ocupă tot timpul.

Cîțu este un dezastru ca ministru. Deunăzi vorbea despre "iresponsabilitatea criminală" a pesediștilor care au votat legile privind creșterea pensiilor și a alocațiilor pentru copii și din cauza cărora i-a dat lui cu virgulă în buget. Dar ce părere să aibă oare același Cîțu despre "criminala iresponsabilitate" (sic!) a celui care a promulgat cele două legi, dar și a celor care și-au asumat răspunderea pentru un buget fals care nu cuprinde creșterea pensiilor aprobată prin lege și care amână creșterea alocațiilor, deși a fost aprobată de șeful statului și al propriului partid?

Dacă nu a ajuns încă la o concluzie, presimt că penelistul Cîțu se scaldă în prea multă confuzie... sentimentul acela când nu mai știe dacă este cu adevărat înțeles și apreciat, dacă își bate cineva joc de el sau dacă a valorificat deja la maxim șansele de a-și dovedi incompetența profesională și politică", scrie Teodorovici pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.