Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici face DEZVĂLUIRI despre Klaus Iohannis: telefonul venit de la Cotroceni

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a spus, că vineri un consilier al președintelui Klaus Iohannis a sunat la angajații din Ministerul Finanțelor Publice (MFP) pentru informații. Ministrul s-ar fi aștept să fie el sunat și a spus că nu i se pare normal ca președintele să afle informații prin intermediul angajaților din Minister, ci că ar fi trebuit să sune pentru a cere informații oficiale.

Citește și: Sondaj CURS - PSD continuă scăderea. ALDE și Pro România se consolidează, PNL e în ușoară revenire. USR și PLUS se mențin

„Dacă domnul președinte ar uza de ceea ce eu am spus mereu: buna mea colaborare, deschidere, orice dorește dumnealui, ca să aibă cifrele exacte... În schimb, astăzi, un consilier al domniei sale a sunat, la mine în minister, să ceară informații. (...) Dacă vrei să primești informații, foarte bine. Dar sună-mă pe mine. Nu mă duc în casa nimănui să întreb pe cineva din casă, știi... Domnule, să cerem oficial: vreau să știu care sunt datele, care sunt cifrele. Absolut orice, oricând, a avut din partea mea toată deschiderea”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi24.

„Da, din Ministerul de Finanțe”, a mai răspuns Teodorovici, întrebat dacă au fost sunați angajații din acest minister.

„Mi se pare totuși... Consilierul domnului președinte trebuie să sune la cel care coordonează acea instituție, nu sună în altă parte”, a punctat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a refuzat să dea numele consilierului, dar a subliniat că acesta a sunat angajații din MFP, în cursul zilei de vineri, pentru date macroeconomice.

„Un consilier al domniei sale pe probleme economice - știe dânsul foarte bine, pentru că, probabil, dânsul l-a pus... Consilierul domniei sale...”, a afirmat Teodorovici, întrebat, în mod repetat de numele consilierului.

Demnitarul de la MFP a susținut că, de fiecare dată când președintele i-a solicitat în mod oficial date, i le-a pus la dispoziție.

„Ca ministru de Finanțe, nu îmi permit să ascund date sau să măsluiesc datele oficiale ale acestei țări. Nu îmi bat joc de cariera mea și, în primul rând, nu-mi bat joc de români. Dar să-mi dea și mie domnul președinte exemplu clar că așa astfel de etichete puse la modul orizontal și general, fără niciun fel de argument clar...”, a mai spus Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.