Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici, informații de ULTIM MOMENT privind modificările la OUG 114! O nouă ordonanță la orizont

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a anunțat, miercuri, că Ministerul Finanțelor finalizează săptămâna aceasta modificările la OUG 114 fiscală,asupra reglementărilor referitoare la bănci și Pilonului II de pensii. Ministrul a precizat că speră că până la sfârșitul lunii va fi adoptată o nouă ordonanță de urgență.

„Noi, la Finanțe, săptămâna aceasta, închidem propunerea de modificare pe OUG 114, pe zona de bănci și Pilon II. Colegii din Guvern responsabili de energie și comunicații fac același lucru, astfel încât urnătoarele zile să putem centraliza aceste propuneri de modificare, și săptămâna viitoare să putem discuta, poate chiar și în mod public, pentru a testa forma acestui act normativ. Eu, personal, pe bănci, pe Pilonul II, va trebui să notific și Banca Central Europeană, pentru că așa am stabilit. Avem deja un concept agreat și de Asociația Română a Băncilor”, a declarat Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament, conform Mediafax.

Acesta a adăugat că cel puțin pe zona bancară nu crede că mai sunt probleme, în urma discuțiilor avute cu actorii implicați.

Alina Gorghiu anunță IMINENȚA unei crize economice: 'PSD vrea cu orice preț să organizeze un carnaval'

„Se decuplează taxa pe activele financiare față de ROBOR de astăzi. ROBOR poate avea un nou mod de calcul. Sunt discuții. Ideea a fost să fie decuplat acest nou indicator de masa taxabilă de activele financiare, care și ea se va modifica în funcție de discuțiile pe care le-am avut cu Asociația Română a Băncilor. E deja un consens. Nu cred că mai sunt probeleme această zonă bancară. Va fi o scădere a costului de finanțare, o finanțare agresivă, în sensul bun, de către bănci a economiei reale” a explicat ministrul Finanțelor.

Teodorovici a mai afirmat că prorogarea OUG 114, ale cărei efecte ar începe să se producă la 1 aprilie, nu este necesară, dacă vor fi clarificate nemulțumirile celor vizați.

„Eu îmi fixez ca obiectiv să să clarificăm actul normativ până la finalul lunii martie. Dacă vom clarifica cu actorii din piață, ce rost are să mai prorogi? Dacă prorogi, iar lași liber la discuții, suspiciuni, speculații”, a declarat social-democratul.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spunea marți că dacă discuțiile în privința OUG 114 din domeniul fiscal nu se încheie până pe 31 martie, soluția de rezervă este prorogarea termenului de aplicare. Liderul USMR Kelemen Hunor a afirmat același lucru.

Totodată, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că în a doua parte a lunii Guvernul ar putea adopta o Ordonanță de Urgență care să completeze OUG 114/2018, după ce vor fi găsite soluții acceptate de toate părțile din domeniile bancar, energie și opratorii de telefonie mobilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.