Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Teodorovici sare cu întrebări pe Guvernul PNL: 'De ce s-au făcut plățile către frații Micula? Scandalul a fost făcut în mod artifical'

Guvernul Romaniei
Eugen Teodorovici

Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a luat la întrebări, duminică, de la sediul PSD,  Guvernul PNL pe decizia fulger de a plăti datoria pe care statul român o are către frații Micula. Senatorul PSD a explicat că situația companiei de servicii de trafic aerian era cunoscută în Ministerul de Finanțe înainte de cea de-a doua rectificare bugetară.

„De ce s-au făcut plățile către frații Micula? Întregul scandal legat de cazul Romatsa, din punctul meu de vedere, a fost creat în mod artificial, pentru că înainte de a doua rectificare a bugetului s-a știut de această situație. Juriștii Ministerului de Finanțe au informat, cu siguranță, ministrul de Finanțe iar întreaga sumă putea să fie prinsă în a doua rectificare, astfel încât să nu se creeze un scandal imens legat de o asemenea instituție publică, adică Romatsa, mai ales având în vedere specificul activității sale”, a afirmat Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul PSD.

Citește și: Decizie FULGER: Ludovic Orban anunță că România PLĂTEȘTE datoria pe care o are către frații Micula

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că ROMATSA riscă să rămână fără bani şi, ca urmare, a luat decizia de a plăti suma pentru care există un titlu executori.

"Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. În mod evident, după ce Ministerul Finanţelor va efectua plata, ne îndreptăm în toate zonele în care avem litigii şi aici trebuie să vă spun că există decizia unei instanţe din SUA care stabileşte un cuantum, iar, atunci când se ia o decizie într-o instanţă americană care să ducă la o executare, cel care are de recuperat bani de la statul român poate să se îndrepte împotriva oricărei activităţi ţinând de statul român în orice ţară din lumea asta şi asta îţi dezvăluie şi toate activele deţinute de statul român în orice ţară", a explicat Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.