Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfatul IPS Teodosie pentru o femeie 'silită' de soț să încalce Postul: Găsește un mod de a împlini cerința. Creștina trebuie să fie o femeie supusă (Video)

captura Radio Dobrogeanu
IPS Teodosie

Deși apare foarte obosit și ațipește la emisiunile radio în direct, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, oferă răspunsuri la obiect, inclusiv despre chestiuni delicate.

La emisiunea săptămânală de la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie are un dialog duhovnicesc cu ascultătorii. Aceștia-i trimit întrebări pe mailul redacției, iar realizatorul Eugen Tănăsescu, preot și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, i le adresează ierarhului, care răspunde pe loc.

O astfel de întrebare, foarte delicată, a venit pentru Teodosie chiar la începutul emisiunii, când o credincioasă s-a plâns de zelul consortului, care nu ține cont de postire în a-i cere soției să-și îndeplinească îndatoririle conjugale. Femeia se temea astfel că este forțată să cadă în păcat în timpul postului destinat rugăciunii și curățeniei trupești.

„Bărbatul este foarte pasional, nu prea ține cont de post, de sărbători... Apoi trece la amenințări și acuze... El se supără destul de repede, ea se simte vinovată. Ea se întreabă: “, a fost cazul expus de părintele Tănăsescu, spre rezolvare înțeleaptă, arhiepiscopului Tomisului.

Om de lume, ierarhul Tomisului a oferit un răspuns împăciuitor, îndemnând creștina să fie totuși o soție supusă.

„Este bine să ții rânduiala, dar pentru armonie și unitatea familiei, este bine să găsești o modalitate a împlini... Noi ne întâlnim, duhovnicii, cu astfel de situații… Nu trebuie duse la extrem, dar cu blândețe, poate pe parcurs, va înțelege să fie socotite ca nu toate zilele sunt la fel și să avem discernământ. Să distingem timpul… (postirii – n.a.) de orice altă patimă“, a dat sfat ÎPS Teodosie.

„Femeia știe că în Biblie se spune că ea nu mai e stăpână pe trupul său și invers - dar cum e asta?“, a insistat preotul Eugen Tănăsescu. „Se referă la iubire, nu la posesie. Ei își aparțin unul altuia, dar nu la extrem“, a separat lucrurile arhiepiscopul Teodosie.

El a reușit să ducă la bun sfârșit toată emisiunea, deși era într-o stare evidentă de oboseală și nu s-a putut abține să mai moțăie pe durata transmisiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.