Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teoria lansată de Alina Mungiu: Țările ortodoxe conduc în topul morții planetare. Nu există o legătură între lipsa de educație și prostie și morțile de Covid?

magnanews.ro
alina mungiu pippidi

Alina Mungiu lansează o teorie cel puțin ciudată cu privire la numărul de morți din cauza Covid-19 și religiile majoritare din anumite state. Ea se întreabă dacă nu cumva identitatea național-ortodoxă este de vină și nu are cumva o legătură directă cu tragedia prin care au trecut mai multe state din centrul și estul Europei. Identifică națiuni majoritar ortodoxe - ruși, romani, bulgari, greci... cu ”educație și prostia care au devenit identitare la națiunea noastră ortodoxă”.

Iată argumentele ei:

”Aruncați o privire pe tabelul de mai jos să vedeți că nu mai e nevoie de vreun război, peste o sută de mii de români au murit deja în ultimii doi ani care nu trebuiau să moară, suntem nu doar în topul mondial la morți la milionul de locuitori, dar campioni la morți de COVID subdeclarate (raportul cifrelor dintre coloana unu de cifre și coloana doi), Doamne ferește de vreo agresiune pe bune, că nici de ascuns cadavre nu suntem buni. Rușii sunt de vină, ei ne-au adus aici, sau mai degrabă am ajuns aici că semănăm cu rușii (numai ei ne întrec la morți subdeclarate), noi și alte națiuni ortodoxe, că suntem șapte la număr în acest top zece al rușinii și al morții, cu bulgarii și rușii în frunte?

Nu o exista vreo legătură între lipsa de educație și prostia care au devenit identitare la națiunea noastră ortodoxă (în memorabilul citat din Dana Budeanu, românii nu au nevoie să se vaccineze că sunt vaccinați cu creștinismul - AICI) și morțile de COVID?

Or fi trolli ai lui Putin care dezinformează în mediile sociale despre vaccin, e posibil, dar tot ei dezinformează și în Rusia, care stă la fel de rău ca noi? Sau dincolo de dușmănia noastră, avem o patologie comună?

Nu sunt fan al nici unei religii și le respect pe toate, dar ca om de știință vă spun că șansele ca să fie o întîmplare ca în topul morții planetare să conducă țările ortodoxe sunt minime.

Asocierea e semnificativă, și nu, nu ne-a dat Dumnezeul ortodox vreo genă slabă la COVID, să nu dăm vina pe el. E ceva ce facem, nu ceva ce suntem, dar tare ne place să pretindem, mai ales cînd facem cele mai mari idioțenii, că asta face parte din natura și din cultura noastră.”, susține Alina Mungiu într-un comentariu pe Româna Curată.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.