Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teoria SERVICIILOR SECRETE aruncă în aer UCIDEREA jurnalistului Jamal Khashoggi: Prinţul Mohammed bin Salman ordonat EXECUȚIA

Mohammed bin Salman

Sir John Sawers, fostul şef al MI6, serviciile secrete britanice, a declarat că dovezile sugerează că Prinţul Mohammed bin Salman este responsabil de moartea jurnalistului Jamal Khashoggi şi că teoria conform căreia persoane din armata saudită sunt responsabile este „o ficţiune flagrantă”, scrie The Guardian.

Sawers a declarat pentru BBC că analiza sa este bazată pe conversaţii avute cu surse importante din guvernul britanic şi cunoştinţele sale din serviciile secrete din Turcia, scrie news.ro.

Citește și: eMag dă startul Black Friday. Când se organizează maratonul shopping-ului în 2018

Sawers, care a fost şeful MI6 până în 2014, a afirmat şi că prinţul a ordonat uciderea lui Khashoggi pentru că a considerat că are permisiunea SUA de a face ce îşi doreşte. „Cred că preşedintele Trump şi echipa sa se trezesc la realitate şi îşi dau seama cât de periculos este ca oamenii să acţioneze ştiind că nu există consecinţe în ceea ce priveşte relaţia lor cu SUA”, a declarat el.

„Dacă se va dovedi acest lucru şi pare foarte probabil că aşa va fi, Prinţul Mohammed a întrecut măsura iar Marea Britanie, UE şi SUA vor trebui să răspundă”, a adăugat el. Sawers a afirmat că teoria conform cărora anumite persoane din armata saudită au acţionat independent este „ficţiune care subminează respcetul faţă de SUA”.

Citește și: Moment istoric! România mai bogată decât Ungaria

El a sugerat că tensiunile dintre Turcia şi Arabia Saudită din ultimii zece ani arată că Turcia „monitorizează cu atenţie ce se întâmplă în birourile saudite. Ar fi putut foarte bine să instaleze microfoane în consulat sau a interceptat alte dispozitive ale echipei care l-a asasinat pe Khashoggi”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a recunoscut că Khashoggi este foarte probabil mort şi a ameninţat Riadul cu consecinţe ”foarte grave” în cazul în care responsabilitatea acestuia se confirmă.

Citește și: A fost aprobat acest proiect! Se vor da milioane de lei pentru modernizarea acestui spital

Amnesty International (AI), Human Rights Watch (HRW), Reporters Sans Frontières (RSF) şi Comitetul de Protecţie a Jurnaliştilor au îndemnat Turcia să ceară o anchetă la ONU în cazul Khashoggi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.