Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terifiant: O mare parte dintre americani susțin asasinarea politicienilor și cred că SUA se îndreaptă spre un nou război civil

tribunecontentagency.com
sua protest violente

Mai mult de jumătate dintre republicani cred că SUA se îndreaptă spre un nou război civil, potrivit unui nou sondaj publicat miercuri de Southern Poverty Law Center, care a declarat că a detectat dovezi de radicalizare atât în rândul democraților, cât și al republicanilor.

Sondajul, realizat la sfârșitul lunii aprilie și care a cuprins 1.500 de adulți, a constatat, de asemenea, un nivel îngrijorător de ridicat de susținere pentru asasinarea politicienilor despre care respondenții consideră că "dăunează țării sau democrației noastre".

Tinerii democrați au fost cei mai de acord cu această idee, 44% dintre ei declarând că ar putea accepta un astfel de asasinat. Femeile tinere republicane s-au clasat pe locul al doilea, cu 40% dintre ele fiind de acord cu această idee. Persoanele mai în vârstă - definite ca fiind cele cu vârsta de 50 de ani și peste - nu au fost fani ai asasinatului, indiferent de partidul sau sexul lor, informează washingtontimes.com.

Acest lucru ar putea explica de ce 44% dintre toți respondenții au declarat că SUA "pare să se îndrepte spre un război civil în viitorul apropiat". Aceasta a inclus 53% dintre republicani și 39% dintre democrați.

"Starea de spirit, în general, este pesimistă", a concluzionat SPLC, avertizând că a văzut semne deosebit de îngrijorătoare că republicanii, dacă vor obține câștiguri politice, ar putea eroda drepturile celor "marginalizați în societatea noastră".

"Niciun rezultat politic nu este inevitabil. Dar rezultatele noastre arată că va fi nevoie de un efort substanțial, din partea activiștilor, a instituțiilor și a guvernului, dacă sperăm să asigurăm o democrație multirasială și să prevenim violența partizană", a scris SPLC în analiza rezultatelor sale.

Grupul, fondat la începutul anilor 1970 pentru a combate ura împotriva americanilor de culoare, este în prezent unul dintre principalii critici ai așa-numitei "teorii a înlocuirii" - credința că există un efort intenționat de a schimba demografia pentru a modifica structura puterii politice sau cultura țării.

Sondajul realizat de SPLC a constatat o largă acceptare a principiilor teoriei, 48% dintre respondenți considerând că "liderii progresiști și liberali" "încearcă în mod activ să obțină putere politică prin înlocuirea alegătorilor albi și conservatori".

Această proporție include două treimi dintre republicani, dar și un surprinzător 35% dintre democrați și 42% dintre independenți. Tinerii democrați au fost înclinați în mod special să creadă că schimbările demografice sunt orchestrate de liderii liberali pentru putere politică.

Democrații de la Washington, precum și grupurile de activiști cum ar fi SPLC, spun că aceste convingeri sunt rasiste și au alimentat recentele împușcături în masă, inclusiv cea de luna trecută de la un supermarket din Buffalo, într-un cartier predominant de persoane de culoare.

Dar credința larg răspândită, inclusiv de către mulți tineri democrați, ar putea contesta povestea rasismului.

Rezultatele SPLC privind teoria înlocuirii sunt oarecum mai mari decât alte sondaje, inclusiv un sondaj important realizat la sfârșitul anului trecut de Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research, care a constatat că aproximativ o treime din țară crede în "aspecte" ale teoriei.

În același timp, însă, sondajul SPLC a constatat o scădere a îngrijorării cu privire la imigrație, doar 50% dintre respondenți declarându-se "îngrijorați" în această privință. Această cifră este în scădere față de 64% care s-au declarat îngrijorați în sondajul SPLC din august 2020.

"Declinul este poate un rezultat al faptului că președintele Trump - care a alimentat fără încetare isteria anti-imigranți - nu mai este în funcție. Dar acest declin ar putea, de asemenea, să însemne, în parte, că cei de dreapta sunt mai puțin preocupați de imigrație în mod specific decât de presupusul complot progresist și liberal de a folosi imigranții pentru a eroda puterea albilor conservatori", a declarat SPLC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.