Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Termen de judecata în cazul Ridzi la Tribunalul Ilfov

monica iacob ridzi

Un nou termen a fost stabilit pentru joi la Tribunalul Ilfov în cazul Monica Iacob Ridzi, dupa ce, pe 30 martie, instanta a dispus efectuarea unei expertize medico-legale prin care sa se constate daca fostul ministru al Tineretului sufera de o boala care nu poate fi tratata în reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor si care face imposibila executarea imediata a pedepsei.

Monica Iacob Ridzi a cerut întreruperea executarii pedepsei de 5 ani închisoare primita în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Prin expertiza trebuie sa se stabileasca si daca specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii.

'În baza art. 593 al. 1 Cod procedura penala constata ca Tribunalul Ilfov este instanta competenta sa solutioneze cererea de întrerupere executare pedeapsa formulata de petenta condamnata Iacob Ridzi Monica Maria. În baza art. 592 al. 2 Cod procedura penala rap. la art. 591 al 2 Cod procedura penala si art. 589 al. 1 lit. a) Cod procedura penala dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care sa se constate daca petenta condamnata sufera de o boala care nu poate fi tratata în reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor si care face imposibila executarea imediata a pedepsei si daca specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii', se arata în minuta judecatorilor.

Instanta a dispus atunci emiterea unei adrese la INML în vederea efectuarii expertizei medico-legale si la Penitenciarul Spital Bucuresti Jilava în vederea prezentarii condamnatei împreuna cu actele medicale pe care le detine la sediul Institutului.

Tiberiu Iacob Ridzi, sotul Monicai Iacob Ridzi, declara recent ca motivul pentru care se cere întreruperea executarii pedepsei este acela ca sotia sa trebuie sa efectueze o serie de investigatii medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar. El mentiona ca sotia sa are mai multe probleme medicale si o imunitate foarte scazuta.

El sustinea ca ia în calcul, de asemenea, înaintarea unei cereri de gratiere catre presedintele Klaus Iohannis, însa, în acest moment, solutia este întreruperea executarii pedepsei pentru a efectua investigatiile medicale.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnata definitiv de Înalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzata de abuz în serviciu în legatura cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.