Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al treilea terminal plutitor de gaz natural lichefiat din Germania se pregătește pentru operațiuni regulate

energynews.pro
gaze gnl

Hoegh Gannet, o unitate plutitoare de stocare și regazificare (FSRU) care deservește terminalul GNL Elbehafen din Brunsbüttel, Germania, a început să furnizeze gaz în rețea, operațiunile regulate fiind așteptate să înceapă în aprilie, scrie offshore-energy.biz. Terminalul Elbehafen LNG va fi al treilea terminal FSRU al Germaniei, după cele din Wilhelmshaven și Lubmin.

La începutul anului, FSRU Höegh Gannet a sosit în portul Elbehafen din Brunsbüttel. În februarie, dezvoltatorul terminalului GNL, RWE, a primit primul transport de 137.000 de metri cubi de GNL expediată de ADNOC în cadrul acordului de furnizare multianual semnat în 2022.

Acum, RWE a oferit o actualizare a proiectului, care afirmă că regazeificarea GNL în Brunsbüttel a început cu succes pe 22 martie.

În cadrul lucrărilor de pregătire, Gasunie a umplut ultimul tronson al gazoductului care va fi utilizat pentru racordarea la FSRU. Înainte de aceasta, infrastructura tehnică pe teren a fost finalizată pe 17 martie.

La acest terminal, gazul petrolier lichefiat (GPL) poate fi de asemenea descărcat prin FSRU conform principiului navă-navă. Prima astfel de operațiune a fost efectuată în perioada 18-20 martie la Brunsbüttel.

În prima fază, Hoegh Gannet de 170.000 m3 va fi exploatat pe debarcaderul de mărfuri periculoase din Brunsbüttel Ports.

A doua fază, care este de așteptat să înceapă la sfârșitul anului 2023, va implica injectarea de GNL printr-un debarcader nou construit la vest de Elbehafen. Brunsbüttel Ports va fi responsabil pentru construcția care va începe în primul trimestru al anului 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.