Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Termoscanare la intrare și program decalat al angajaților sunt măsuri de siguranță suplimentare luate de producătorul de aluminiu ALRO Slatina

romaniatv.net
alro uzina fabrica

Termoscanarea la punctele de acces și decalarea programului de muncă pentru reducerea contactului între angajați sunt măsuri de siguranță suplimentare luate de producătorul de aluminiu ALRO Slatina, anunță MEDIAFAX.

Compania a decis și extinderea programului de telemunc introducând pauze suplimentare de odihnă în locuri special amenajate, în care purtarea măștii nu este obligatorie.

Citește și: EXCLUSIV În stare de alertă, SPP face noi achiziții de mașini! Limuzine de peste 100.000 de euro

Astfel, personalul poate respira liber pentru a se menține un nivel normal al saturației oxigenului în corp.

Directorul general al ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, susține că protocoalele și procedurile stricte destinate protejării sănătății angajaților și crearea unui mediu de lucru sigur și-au dovedit eficiența, atât în prevenirea infectărilor, cât și în asigurarea continuității operațiunilor.

„Noile măsuri preventive implementate au rolul de a spori nivelul de siguranță în care ne desfășurăm activitatea și de a ne asigura că fiecare dintre noi se întoarce sănătos acasă la cei dragi”, a spus Dobra.

ALRO a implementat protocoale și proceduri complexe încă de la declanșarea crizei sanitare COVID-19.

Toți angajații au primit materiale și echipamente medicale de protecție și au fost instruiți cum să acționeze pentru a preveni infectarea cu noul COVID-19.

Zonele fabricii sunt curățate, igienizate și dezinfectate în mod regulat, recomandările privind păstrarea distanței fizice și a măsurilor de igienă au fost marcate vizual în incinta locațiilor, au fost montate panouri de plexiglas în anumite zone, iar compania realizează în timp real testări punctuale preventive.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

Încă din faza incipientă a crizei sanitare COVID-19, ALRO a făcut simulări privind planurile de urgență și de continuitate a activității pentru situația în care unul sau mai mulți angajați s-ar infecta cu noul COVID-19, astfel încât operațiunile să nu fie afectate, iar produsele să fie livrate fără întârzieri.

În plus, ALRO are propria brigadă de pompieri, care este complet operațională în interiorul fabricii sale, cât și propriul său dispensar medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.