Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEROARE în Guvern: procurorii DNA au băgat frica în miniștri și în funcționarii din ministere

tudose guvern

Procurorii DNA au băgat frica în miniștri și în funcționarii din ministere, după ce a bubuit Dosarul Belina, în care sunt implicate Rovana Plumb și Sevil Shhadeh, miniștrii demisionari.

Citește și: Întâlnire de urgență Dragnea-Tudose, înainte de CSAT

Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, a explicat că în acest moment atmosfera din Guvern este una de teamă față de procurorii DNA.

”În guvern atmosfera este în regulă. Ceea nu este în regulă e atmosfera in ministere. Nu numai cele doua doamne au fost chemate la audieri, sunt și funcționari. Acesti angajați ai statului se simt sunt presiune și inainteaza mult mai greu avizările interne”.

Orice Hotărâre a unui ministru trece prin multe filtre de avizare, atât interne, cât și externe. Interne sunt cele din propriul minister, unde este avizată de juriști și abia apoi semnată de miniștri, iar în extern se trece pe la toate ministerele care trebuie să își dea cu părerea. Nu este doar o simplă semnătură a unui ministru, Hotărârea trece prin toate filtrele de avizare pe circuitul guvernamental.

Ca să vă dau un exemplu: săptămâna trecută am avut o Hotărâre pe masa lemnoasă, care a trecut atât prin mâna juriștilor din Ministerul Apelor și Pădurilor, dar și prin 11 ministere care au dat aviz, deci și prin filtrul juriștilor de la aceste ministere”, a declarat Doina Pană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.