Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEROARE în Manila: Atacatorul a fost ÎMPUȘCAT

UPDATE Poliţia filipineză a anunţat vineri că l-a împuşcat pe individul care a deschis focul într-un complex hotelier din capitala ţării, Manila, scrie AFP. "A murit. A fost ucis de trupele noastre", a declarat şeful poliţei naţionale, Ronald dela Rosa, la postul de televiziune GMA. Anterior, el făcuse cunoscut că atacatorul nu a rănit nicio persoană.

UPDATE Experţi în securitate din cadrul centrului american pentru supravegherea website-urilor jihadiste (SITE) au semnalat pe Twitter că un purtător de cuvânt jihadist a atribuit 'atacul' unor 'lupi solitari' ai grupării Statul Islamic.

Complexul Resort World Manila a anunţat pe reţelele de socializare că poliţia are situaţia sub control. Deocamdată nu au fost anunţate date privind eventuale victime.

Citește și: Denisa Manelista a revenit acasă: Ce i-au făcut medicii

Martori oculari afirmă că au văzut mai mulţi indivizi înarmaţi în Resort World Manila. În cadrul acestui complex, situat aproape de aeroportul din Manila, funcţionează şi un cazinou.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Rodrigo Duterte a impus legea marţială pentru 60 de zile în regiunea Mindanao, unde armata filipineză a intervenit după ce insurgenţi islamişti au preluat controlul unei părţi a oraşului Marawi, iar lupte sunt în continuare în desfăşurare.

Citește și: Acuzat că a adus-o pe Denisa Manelista în starea asta, impresarul cântăreței rupe tăcerea

UPDATE Presa locală anunță că sunt cel puțin 25 de victime.

UPDATE Într-un mesaj postat pe Twitter, Resorts World Manila anunţă închiderea complexului "după ce bărbaţi neidentificaţi au tras mai multe focuri de armă". Acesta e cel mai mare complex turistic din Filipine.

UPDATE Atacul a fost revendicat de ISIS, susține AFP.

UPDATE CNN transmite că un bărbat cu cagulă a fost văzut trăgând în oameni.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

UPDATE Momentan nu se știe cine sunt barbatii inarmati care au deschis focul asupra tuturor celor care se aflau in acele momente in hotel. Zeci de persoane au fost transportate la spitale pentru a primi ingrijiri medicale.

Știrea inițială

Este teroare în Manila, Filipine, unde mai multe persoane au căzut victime unor explozii și schimburi de focuri în complexul World Manila. Mulți oameni au sărit de pe un hotel ca să se salveze, iar forțele speciale au ajuns la fața locului. Momentan nu se știe care e sursa violențelor.

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă

Filipine este una dintre primele țări din estul Asiei invadate de ISIS. Analiștii citați de CNN susțin că este doar o chestiune de timp până când ISIS va pune stăpânire pe zona din Filipine, așa cum a procedat în Libia sau Arabia Saudită.

știre în curs de actualizare

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.