Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEROARE marca RO - ALERT: Mesaje de AVERTIZARE întreaga noapte, în Timiș: cum le puteți OPRI

Ultima Ora breaking news

Mesajele RO-ALERT, folosite ca metodă de informare în cazul unui pericol imediat, au ajuns să fie adevărate instrumente de tortură psihică. În Timiș, telefoanele au sunat întreaga noapte. Deși Timișoara și mai multe localități sunt în scenariul roșu de vineri, întregul județ a intrat de ieri în același scenariu. Iar IGSU s-a asigurat că timișenii nu mai au voie nici măcar să doarmă, așa că a emis alerte la 22, 1, 4 și 4.40 noaptea și 5.58. În 2017, când o furtună a ucis un tânăr și o femeie la Grădina Zoologică, RO - ALERT nu a emis niciun mesaj. Acum însă, la mai bine de jumătate de an de când pandemia a început în România, oamenii suntasaltați cu mesaje.

Privarea de somn este o metodă de tortură și încalcă drepturi fundamentale ale omului, astfel că toți cei care nu s-au îmbolnăvit de coronavirus sunt terorizați de autorități, care le refuză dreptul la somn și implicit la sănătate, condamnându-i să devină vulnerabili. Somnul, dieta echilibrată și sportul fac parte din metodele de păstrare a unui sistem imunitar eficient, însă autoritățile din România ignoră acest aspect, sub pretextul informării corecte a populației.

Cei care doresc să oprească mesajele RO - ALERT trebuie să știe că au două opțiuni. Fie își închid telefoanele pe durata nopții, fie își scot cartela SIM din telefon și pot folosi telefonul pe wireless pentru alarmă și rețele de socializare. Alertele pot fi oprite și de la Notificări, pentru posesorii de iPhone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.