Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriștii Statului Islamic fac o mutare interesantă față de 'califul' Baghdadi: O premieră în ultimul an

jihad jihadisti islam islamisti

Militanţi ai organizaţiei Stat Islamic şi-au reafirmat loialitatea faţă de liderul grupării, Abu Bakr al-Baghdadi al-Hussaini al-Qurashi, în ceea ce pare a fi primul lor angajament public de supunere faţă de acesta după prăbuşirea 'califatului' lor din Siria şi Irak anul trecut, transmite miercuri Reuters.

Gruparea continuă să întreprindă bombardamente, ambuscade şi asasinate în Siria şi în Irak, precum şi în Libia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Așa arată un membru al Guvernului Dăncilă! Cine este el

Cu toate acestea, nu se cunoaşte unde se află Baghdadi de când 'califatul' transfrontalier declarat de el în 2014 s-a dezintegrat odată cu căderea bastioanelor Mosul, din Irak, şi Raqqa, din Siria.

'Spre a-i înfuria şi teroriza pe necredincioşi, ne reînnoim angajamentul de loialitate faţă de comandantul credincioşilor şi califul musulmanilor, şeicul mujahedin Abu Bakr al-Baghdadi al-Hussaini al-Qurashi, fie ca Dumnezeu să-l ţină în viaţă', au afirmat militanţii, într-o declaraţie postată pe grupurile lor socializare online.

Citește și: Așa arată un membru al Guvernului Dăncilă! Cine este el

Potrivit lui Hisham al-Hashimi, consultant al mai multor guverne - printre care cel irakian - pe probleme ale Statului Islamic, acesta este primul angajament de loialitate faţă de Baghdadi de când forţele irakiene au recucerit oraşul Mosul, în iulie 2017, şi o alianţă de miliţii kurde şi arabe a preluat controlul la Raqqa, în noiembrie trecut, în ambele cazuri cu sprijinul coaliţiei conduse de SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.