Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla a primit licenţă condiţionată pentru o fabrică din Germania

Tesla
Tesla

Tesla a primit licenţă condiţionată pentru o mare unitate (gigafactory) în Gruenheide, lângă Berlin, unde ar urma să fie produse vehicule electrice şi baterii pentru alimentarea acestora, a anunţat vineri Ministerul Mediului din landul Brandenburg, transmite Reuters.

Fabrica de lângă Berlin, pe care Tesla a început să o construiască conform aprobării prealabile, ar urma să producă anual peste 500.000 de vehicule electrice alimentate cu baterii, în timp ce uzina de baterii va genera peste 50 de Gigavaţi-oră (GWh) pe an, depăşind competitorii europeni pe ambele fronturi, potrivit Agerpres.ro.

Decizia de vineri, care are 536 de pagini, nu dă dreptul Tesla să producă imediat vehicule. Compania trebuie, mai întâi, să demonstreze că îndeplineşte numeroasele condiţii, inclusiv zona de utilizare a apei şi controlul poluării atmosferice, după ce construcţia acestei uzine a fost amânată, pe fondul îngrijorărilor opiniei publice cu privire la impactul asupra mediului înconjurător.

Tesla Inc, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră, a anunţat recent că se aşteaptă în acest an la o creştere de peste 50% a livrărilor de vehicule electrice, în pofida perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, care ar urma să se atenueze doar în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.