Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla ar putea cumpăra Bitcoin din nou! Compania nu este singura din portofoliul lui Elon Musk care deține cea mai valoroasă criptomonedă

theverge.com
elon musk

Deținerile de Bitcoin ale Tesla au devenit din nou un subiect de discuție în comunitatea cripto. Portofelul Tesla deține acum aproximativ 11.509 BTC la momentul scrierii articolului, cu 1.789 mai mult decât cei 9.720 BTC pe care i-a raportat în ultimul său raport conform cointelegraph.com.

Tesla, condusă de Elon Musk, a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari în februarie 2021 , aproape de apogeul criptomonedei, și a anunțat că va accepta plăți cu Bitcoin pentru mașinile sale. Cu toate acestea, adoptarea Bitcoin de către Tesla a fost de scurtă durată. Compania începând să vândă pentru prima dată aproximativ 10% din participațiile sale în martie 2021. În al doilea trimestru al anului 2022, Tesla a vândut aproximativ 75% din rezervele sale de Bitcoin.

O cronologie a deținerilor și vânzărilor Bitcoin ale Tesla:

  • Februarie 2021: A cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari
  • Martie 2021: A vândut 4.320 BTC
  • 2022: A vândut 29.160 BTC
  • 2023: Nu a existat nicio modificare în soldul de 9.720 BTC

Elon Musk a avut o relație de dragoste/ura cu Bitcoin. În 2021, el și-a exprimat optimismul cu privire la BTC, anunțând planurile ca Tesla să își stocheze propriul Bitcoin. Cu toate acestea, în câteva săptămâni, Elon Musk a renunțat la planurile de a primi BTC pentru mașinile Tesla, invocând preocupări de mediu cu privire la mineritul de Bitcoin.

Un utilizator de pe X se întreabă dacă modificarea recentă a cifrelor se datorează unei erori de contabilitate

Un utilizator de pe X a fost curios dacă Tesla a început să răscumpere Bitcoin sau dacă modificarea recentă a cifrelor se datorează unei erori de contabilitate. Un alt utilizator a sugerat că este posibil ca compania să fi început să cumpere BTC după ultimul mișcări din piață și ar putea raporta BTC nou achiziționat în următorul raport. Producătorul de mașini electrice și Elon Musk încă nu au comentat dacă Tesla a cumpărat sau vrea să cumpere BTC în viitorul apropiat.

Pe lângă Tesla, cealaltă companie a lui Musk, SpaceX, deține și ea Bitcoin

Pe lângă Tesla, cealaltă companie a lui Musk, SpaceX, deține și ea Bitcoin, după ce co-fondatorul și președintele executiv al MicroStrategy, Michael Saylor, l-a convins pe Musk să adauge Bitcoin în bilanţul companiei sale. MicroStrategy deține 193.000 BTC, ceea ce îl face cel mai mare deținător instituțional de BTC din lume.

În timpul unei discuții la conferința Bitcoin Atlantis din 1 martie, Saylor a susținut că inteligența artificială și fondurile tranzacționate la bursă ar duce la o „goană după aur” de un deceniu pentru Bitcoin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.