Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla construiește, la Brăila, o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei: Statul dă 200 de milioane de lei, Tesla pune 250 de milioane de lei

www.facebook.com
tesla

Grupul Tesla din Cehia va construi în Zona liberă Brăila o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei. Investiţia se va ridica la 450 de milioane de lei, fiind susţinută printr-un ajutor de stat de 200 de milioane de lei, transmite Radio România Actualități.

Lucrările vor demara anul viitor și vor fi gata până în 2024. În fabrică vor lucra 200 de angajați calificați, iar reprezentantul companiei a confirmat că a aplicat și pentru un ajutor din partea statului român.

„Am ales acest loc (Brăila) cu multă grijă pentru că îndeplinea mai multe criterii: proximitatea faţă de portul Constanţa, zona liberă, profilul industrial al zonei şi dez­voltările semnificative pe zona de energie verde“, a declarat Dusan Lichardus, cofondator şi preşedintele con­siliului de administraţie al grupului TESLA din Cehia.

Unitatea de producţie va realiza în principal sisteme de stocare a energiei pentru consumatorii industriali şi pentru proiectele mari de energie solară şi eoliană. Totodată, fabrica va produce şi module de baterii destinate segmentului rezidenţial, dar şi module pentru industria auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.