Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla deținea 2 miliarde USD în Bitcoin, la sfârșitul anului 2021

Elon Musk

Producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk, Tesla, deținea bitcoin ( BTC ) în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2021, potrivit înregistrărilor oficiale, conform cointelegraph.com.

„Valoarea justă de piață” a BTC deținută de Tesla la 31 decembrie 2021 era de 1,99 miliarde de dolari, a declarat vineri compania în depunerea anuală a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite.

Dosarul arată că Tesla a vândut o parte din deținerile sale de BTC în martie 2021, cu câștiguri realizate de 128 de milioane de dolari. Compania a anunțat anterior o achiziție istorică de BTC de 1,5 miliarde de dolari în februarie anul trecut.

Potrivit dosarului, Tesla a înregistrat pierderi din depreciere în valoare de 101 milioane USD pentru Bitcoin în 2021. „Câștigurile sunt prezentate net de pierderile din depreciere în restructurare și altele în situația consolidată a operațiunilor. La 31 decembrie 2021, valoarea contabilă a activelor noastre digitale deținute era de 1,26 miliarde USD, ceea ce reflectă deprecieri cumulate de 101 milioane USD”, notează documentul.

După cum a raportat anterior de Cointelegraph, Tesla a vândut o parte din deținerile sale de BTC în primul trimestru al anului 2021, generând venituri nete de 272 de milioane de dolari. Compania încă ținea BTC, în ciuda faptului că Tesla a renunțat la suportul pentru plățile Bitcoin din cauza preocupărilor de mediu ale BTC în mai 2021.

Potrivit datelor de la Bitcoin Treasuries, Tesla deține în prezent aproximativ 43.200 BTC, ceea ce face din companie al doilea cel mai mare investitor identificat în Bitcoin după MicroStrategy lui Michael Saylor , strângând un total de 125.000 BTC la 31 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.