Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla raportează livrări trimestriale record, după reducerea preţurilor

tesla model S Plaid

Tesla Inc a raportat duminică livrări trimestriale record de vehicule, în urma deciziei de a reduce preţurile, transmit DPA şi Reuters.

În primul trimestru din 2023, vânzările Tesla au crescut cu 36%, la la 422.875 vehicule, faţă de perioada similară din 2022, când a livrat 310.048 unităţi, dar sub estimările analiştilor - care se aşteptau la 430.008 vehicule. Comparativ cu trimestrul patru din 2022, vânzările producătorului american de vehicule electrice au crescut cu 4%, potrivit Agerpres.

În ianuarie, directorul general Elon Musk susţinea că Tesla ar putea ajunge anul acesta la două milioane de vehicule vândute pe plan global, un avans de 52% faţă de 2022 (1,3 milioane de vehicule). De asemenea, Musk a avertizat că perspectiva recesiunii şi majorarea dobânzilor ar putea determina compania să reducă şi mai mult preţurile, ceea ce va afecta profitul.

În primul trimestru din 2023, Tesla a livrat 412.180 unităţi Model 3 şi Model Y, alături de 10.695 unităţi Model S şi Model X.

De asemenea, în primele trei luni din acest an compania a produs 440.808 vehicule, faţă de un nivel de 305.407 unităţi în primul trimestru din 2022.

Tesla a redus preţurile pentru sedanul Model S şi SUV-ul Model X în SUA, pentru a stimula cererea. Este a doua scădere a preţurilor din 2023, după ce în ianuarie compania a redus semnificativ preţurile pentru a majora vânzările.

De exemplu, preţul de bază pentru Model Y era 65.990 dolari, iar acum costă 54.990 dolari.

Tesla a majorat producţia la noile fabrici din Texas şi Berlin, în timp ce în China producţia s-a redresat, după ce a fost afectată de restricţiile din pandemie.

La Bursa de la New York, acţiunile Tesla au crescut cu peste 68% anul acesta, deşi rămân cu peste 50% sub nivelul de vârf din noiembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.