Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla s-ar putea implica în activitatea de extracţie de litiu, dacă preţul acestuia nu va scădea

theverge.com
elon musk

Omul de afaceri american Elon Musk a sugerat vineri că Tesla, compania sa de autovehicule electrice de lux, se va dedica afacerii de extracţie şi prelucrare a litiului dacă nu se reduce costul acestei materii prime, necesare la fabricarea bateriilor, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.


Musk, foarte amator de utilizarea reţelei sociale Twitter pentru a comenta ştiri şi a-şi împărtăşi ideile, a prezentat o serie istorică de date privind preţul litiului, care a explodat în ultima perioadă, şi, în special, de când a început războiul din Ucraina.

"Preţul litiului a crescut la niveluri nebuneşti! Tesla poate fi nevoită să se implice direct în extracţia şi prelucrarea litiului , în cazul în care nu vor scădea preţurile", a spus Musk, subliniind că acest metal se află "în aproape toate părţile" lumii.

Mai târziu, în continuarea mesajului, el a menţionat rezervele de litiu din Nevada, cele mai mari care se cunosc în SUA, şi a dat asigurări că Tesla "are câteva idei noi privind extracţia şi prelucrarea sustenabilă a litiului", fără a da însă mai multe detalii.

La fel ca şi alte materii prime, de la grâu la nichel, litiul s-a scumpit începând cu invazia rusă în Ucraina şi, iar în ultimul an preţul acestuia a crescut cu 480%, potrivit datelor Benchmark Mineral Intelligence, citate de postul CNBC.

Nu este prima dată când Musk manifestă interes faţă de ideea exploatării acestui metal cheie pentru bateriile autovehiculelor electrice, deşi în ultimii ani compania s-a concentrat pe semnarea de acorduri cu producători externi, scrie EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.