Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla şi furnizorii săi vor investi într-o fabrică în Mexic

Tesla
Tesla

Tesla şi furnizorii săi vor investi într-o fabrică în Mexic

Samuel Garcia, guvernatorul statului mexican Nuevo Leon, a informat luni că Tesla şi furnizorii săi vor investi în următorii doi ani 15 miliarde de dolari într-o fabrică aflată încă în construcţie, o sumă triplă faţă de ceea ce anunţaseră iniţial oficialii mexicani, transmite Reuters, conform Agerpres.

În martie, şeful Tesla, Elon Musk, anunţase că firma va deschide o gigafactory în nordul statului Nuevo Leon, ca parte a planurilor producătorului de vehicule electrice de a se extinde pe plan global.

La acel moment, Musk nu a dat detalii privind investiţia Tesla, dar oficialii mexicani au spus că fabrica va implica o investiţie de cinci miliarde de dolari. Luni, Samuel Garcia a informat că facilitarea va implica de trei ori suma anunţată în martie.

"Doar Tesla şi furnizorii săi vor genera o investiţie de 15 miliarde de dolari în doi ani. Această sumă enormă va necesita mai multe cheltuieli din partea statului pe partea de autostrăzi şi alte lucrări publice", a declarat guvernatorul.

Înainte de anunţul Tesla din acest an, producătorii auto BMW, General Motors şi Ford au anunţat că au planuri de a produce vehicule electrice în Mexic.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul declaraseră recent pentru Reuters că Tesla intenţionează să înceapă producţia în Mexic în 2025, dar compania nu a anunţat când va demara construirea gigafactory sau când vor fi produse primele maşini.

Aceasta ar urma să fie a treia uzină Tesla din străinătate, după cele de la Shanghai (China) şi Berlin (Germania), şi prima din America Latină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.