Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla sugerează că ar putea relua în curând suportul pentru plăți cripto: Credem în potențialul pe termen lung al activelor digitale ca investiție

afaceri.news
tesla bitcoin criptomonede

Tesla, principalul producător de vehicule electrice condus de prozelitistul Dogecoin Elon Musk, a sugerat că ar putea căuta în curând să restabilească suportul pentru plățile cripto.

Într-o depunere trimestrială din septembrie la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA, firma a declarat că „poate reporni în viitor practica de tranzacționare în criptomonede”, sugerând că Tesla intenționează să reia achizițiile de asistență efectuate folosind active digitale, conform cointelegraph.com

Compania și-a exprimat, de asemenea, credința pe termen lung în criptoactivele ca depozit de valoare și mijloc de plată, declarând:

„Credem în potențialul pe termen lung al activelor digitale atât ca investiție, cât și ca alternativă lichidă la numerar.”

Tesla a acceptat anterior Bitcoin ca plată pentru achizițiile de vehicule electrice între ianuarie și martie a acestui an. Mișcarea a venit ca parte a unei îmbrățișări mai largi de Bitcoin din partea Tesla, firma investind, de asemenea, trezoreria sa în valoare de 1,5 miliarde de dolari în BTC în primul trimestru al anului 2021.

Cu toate acestea, sprijinul pentru Bitcoin a fost renunțat rapid după ce firma s-a confruntat cu critici pentru sprijinirea BTC, în ciuda percepțiilor conform cărora minerit cu dovezi de lucru are un impact negativ asupra mediului.

În iunie, CEO-ul Elon Musk a indicat că Tesla va lua în considerare reluarea suportului pentru plățile Bitcoin odată ce cel puțin jumătate din rata hash-ului rețelei Bitcoin este alimentată de energie regenerabilă.

Raportul vine pe fondul știrilor că capitalizarea pieței Tesla a depășit 1 trilion de dolari după ce a încheiat un acord de referință cu compania de închirieri auto Hertz. Prețul acțiunilor Tesla a crescut, de asemenea, cu aproximativ 1.000 USD pentru prima dată.

Spre consternarea deținătorilor de monede Shiba Inu, Elon Musk a scris pe Twitter în acest weekend că deține doar Bitcoin, Ethereum și Dogecoin.

Luni, utilizatorul de Twitter Shiba Inu Holder a scris pe Twitter lui Elon Musk, întrebând cât de mult SHIB deține, la care Musk a răspuns: „niciunul”.

„Din curiozitate, am achiziționat niște șiruri hash ascii numite „Bitcoin, Ethereum & Doge”. Asta este”, a adăugat el .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.