Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Testul dat de opoziție

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament

Moțiunea de cenzură PSD vs. PSD a trecut. Liviu Dragnea poate răsufla ușurat. Ironia sorții este că PSD, partidul mamut, cel mai mai mare din țară și totodată cel care critica candidatul PNL de la prezidențiale pentru că este minoritar etnic și religios, a fost salvat astăzi tocmai de voturile minorităților.

Pe de altă parte, opoziția a trecut astăzi un test greu. Liderii PNL și-au asumat riscul de a rămâne în sală pentru îndeplinirea cvorumului. Deși anunțaseră că vor ieși din sală în momentul votului, parlamentarii USR au urmat în cele din urmă exemplul liberalilor. La cât de mare era miza, ne puteam aștepta la surprize. Ele însă nu au apărut.

Singurele două excepții au fost reprezentate de parlamentarii Octavian Goga și Liviu Balint, ambii aleși pe listele PMP. Primul a anunțat în urmă cu câteva zile că părăsește partidul pentru a trece la PSD iar al doilea a fost exclus din partid în urma votului de azi. Octavian Goga s-a mai ales și cu o plângere penală din partea lui Eugen Tomac, pe motiv că i-au fost promise anumite foloase necuvenite pentru a trece „to the dark side”.

Per total, opoziția a trecut cu bine peste această perioadă. Însă greul abia acum începe. PSD a arătat că nu este în stare să guverneze. Să-ți dai jos propriul guvern la doar șase luni după ce l-ai numit, nu e deloc puțin lucru.

Mingea este momentan în terenul lui Iohannis. Dacă va hotărî să devină jucător pe acest subiect, președintele are destule motive care să-i explice acțiunile. Însă va mai avea nevoie de un lucru. O opoziție care să încerce să fie mai dinamică. USR și PMP nu cred că ar refuza guvernarea iar PNL a declarat deja că este pregătit pentru acest lucru. Dar, în afară de declarații, este nevoie să o vedem și prin acțiunile pe care le vor derula în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.