Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Texas - Noul coronavirus prelungește viața unui condamnat la moarte cu 60 de zile

scaun electric

Un tribunal american a ordonat amânarea cu 60 de zile a unei execuţii prevăzute să aibă loc miercuri în Texas, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP potrivit Agerpres.

Curtea de apel din Texas a respins luni argumentele juridice formulate de John Hummel într-un ultim recurs, însă i-a oferit totuşi o amânare, "din cauza crizei sanitare şi a enormelor resurse necesare pentru o execuţie".

Acest bărbat de 44 de ani a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru că i-a ucis, în 2009, pe soţia sa însărcinată, pe fiica lor de 5 ani şi pe socrul său. El urma să fie executat prin injecţie letală la Hunstville, în sudul SUA.

La fel ca pentru fiecare condamnat la moarte, execuţia lui ar fi implicat un mare număr de persoane: gardienii de la închisoare, avocaţii săi, rudele sale şi cele ale victimelor.

Alte execuţii sunt prevăzute să aibă loc în viitorul apropiat în SUA, dintre care una pe 25 martie, tot în Texas. Este foarte probabil ca şi aceşti condamnaţi să încerce să obţină o amânare din cauza epidemiei de COVID-19, însă la ora actuală nu a fost luată nicio decizie globală.

SUA, unde au fost luate numeroase măsuri de izolare, a înregistrat marţi 100 de morţi cauzate de noul coronavirus şi cel puţin 6.200 de cazuri confirmate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.