Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda a început vaccinarea anti-COVID-19 a călugărilor budişti

calugar budist

Thailanda a început în această săptămână vaccinarea călugărilor budişti, în speranţa ca aceştia să dobândească imunitate împotriva noului coronavirus şi să poată să îşi îndeplinească în condiţii de siguranţă atribuţiile religioase, informează Reuters.

Aproximativ 500 de călugări au fost vaccinaţi în capitala ţării, Bangkok, în zilele de marţi şi miercuri, pentru a le permite să îşi desfăşoare activităţile zilnice, într-o perioadă în care Thailanda se confruntă cu cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, caracterizat printr-un număr mai mare de infectări cu SARS-CoV2, potrivit agerpres.ro.

"Activităţile religioase îi expun în faţa riscurilor, întrucât ei pot să intre în contact cu o persoană infectată", a declarat Montchai Chumnumnavin de la Priest Hospital din Bangkok, un spital dedicat exclusiv călugărilor, unde au fost administrate aceste vaccinuri.

"Cu cât vom putea să le oferim mai repede vaccinurile, cu atât ei îşi vor construi mai rapid o imunitate care să îi protejeze de riscul de a contracta boala de la credincioşi", a adăugat el.

După ce a reuşit să stăpânească precedentele valuri ale pandemiei de coronavirus, Thailanda se confruntă în prezent cu un val mult mai consistent, pe parcursul căruia numărul de infectări a crescut de aproape patru ori de la începutul lunii aprilie, iar numărul deceselor a crescut de şase ori. Bangkok este epicentrul acestui nou val de infectări.

Thailanda nu a început deocamdată o campanie de vaccinare în masă şi doar 1,5 milioane de rezidenţi au primit până acum o primă doză a unui vaccin anti-COVID-19. Cele mai multe dintre persoanele vaccinate sunt angajaţi din prima linie a sectorului medical şi rezidenţi din categoriile vulnerabile.

Montchai a mai spus că livrările actuale de vaccinuri nu vor fi suficiente pentru a îi inocula pe toţi cei aproximativ 200.000 de călugări budişti din Thailanda.

Vaccinările în masă ar trebui să înceapă luna viitoare în această ţară, care va produce pe plan local serul dezvoltat de compania AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.