Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda doreşte să împrumute 150.000 de doze din acest vaccin de la regatul himalayan al Bhutanului

smartradio.ro
vaccin doctor jenssen covid J&J

Thailanda, un producător regional de vaccinuri AstraZeneca împotriva coronavirusului, doreşte să împrumute 150.000 de doze din acest vaccin de la regatul himalayan al Bhutanului, din cauza unei penurii de seruri anti-COVID-19, potrivit unui oficial thailandez citat luni de Reuters.

Thailanda încearcă să-şi suplimenteze stocurile de vaccinuri după ce a fost lovită de cel mai puternic val de infecţii cu doar două luni înainte de a-şi începe campania de imunizare, în luna iunie.

Solicitarea de a împrumuta vaccinuri din Bhutan, o ţară cu mai puţin de 1 milion de locuitori, reflectă eforturile de a corecta greşelile campaniei haotice de vaccinare a populaţiei thailandeze, după ce compania AstraZeneca a anunţat că poate asigura Thailandei între 5 şi 6 milioane de doze lunar, adică aproximativ jumătate din necesarul de vaccinuri estimat de guvernul de la Bangkok.

Thailanda produce vaccinuri AstraZeneca pentru distribuţie regională, însă nu a reuşit să inoculeze complet decât aproximativ 7,1% din propria populaţie, scrie Agerpres.ro.

Spre deosebire de Thailanda, Bhutanul şi-a început campania de vaccinare în luna martie şi a administrat peste 1 milion de doze, un număr suficient pentru inocularea a aproximativ două treimi din populaţia sa. Bhutanul a înregistrat mai puţin de 3.000 de cazuri de COVID-19 şi doar 3 decese.

Thailanda, o ţară cu aproape 70 de milioane de locuitori, a anunţat luni 21.157 de noi infecţii şi 182 de decese. În total, de la începutul pandemiei, Thailanda a raportat 928.314 cazuri şi 7.734 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.