Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda: Regenţa este asigurată de şeful Consiliului Privat, fostul premier Prem Tinsulanonda

thailanda

Principalul consilier al regelui defunct Bhumibol Adulyadej, fostul premier Prem Tinsulanonda, va asigura regenţa pentru tronul vacant al Thailandei în conformitate cu constituţia ţării, a anunţat vineri noaptea guvernul de la Bangkok, relatează DPA şi Reuters. 

Într-un interviu televizat, vicepremierul thailandez Visanu Krua-ngam a declarat că, în conformitate cu constituţia din 1991 a Thailandei, şeful în exerciţiu al Consiliului Privat îşi asumă automat şi imediat rolul de regent în cazul absenţei unui monarh. 

Prem Tinsulanonda (96 de ani) a fost numit preşedinte al Consiliului Privat în anul 1988, după ce a fost premier al Thailandei pentru şapte ani începând din 1980. 

Premierul Prayut Chan-o-cha a declarat joi că prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn doreşte un răgaz până va fi proclamat rege, pentru a respecta alături de poporul thailandez doliul în urma decesului tatălui său, regele Bhumibol Adulyadej, care a condus monarhia thailandeză timp de şapte decenii. 

''Este de neconceput ca tronul să fie lăsat liber chiar şi pentru o zi'', a spus Visanu, care a citat tradiţia din alte ţări cu regim monarhic. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.