Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda: Un jurnalist BBC riscă o pedeapsă de închisoare de 7 ani pentru defăimare

bbc

Procesul unui jurnalist al postului BBC continuă miercuri într-un tribunal din Phuket (sudul Thailandei), unde el a fost pus sub acuzare pentru defăimare şi infracţiuni cibernetice în legătură cu o relatare de presă din 2015, transmite dpa, conform agerpres.ro

Corespondentul BBC în Asia de Sud-Est, Jonathan Head, riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare după ce a scris despre pierderea proprietăţilor de către doi pensionari străini în urma unei escrocherii în Phuket. 

Head şi Ian Rance, un cetăţean britanic rezident în Phuket, care a făcut obiectul relatării de presă şi care a fost de asemenea acuzat de defăimare, au pledat nevinovat în luna februarie. 

Rance a declarat pentru BBC că soţia sa thailandeză i-a falsificat semnătura pentru a-i transfera ei cinci proprietăţi în valoare de peste 1,5 milioane de dolari. 

Acuzaţiile de defăimare formulate contra cuplului au fost făcute de un avocat din Phuket despre care Head a scris că a ajutat-o pe soţia lui Ian Rance să valideze semnătura acestuia. 

În Thailanda, defăimarea este o infracţiune pentru care pedeapsa este de cel mult doi ani de închisoare, în timp ce introducerea de conţinut ilegal în sistemul informatic atrage o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, ceea ce înseamnă că jurnalistul Jonathan Head poate primi o condamnare de cel mult şapte ani de închisoare. 

''BBC susţine consecvent jurnalismul său şi relatările citate în acest caz. Vom încerca să ştergem aceste pete de pe numele respectabilului nostru corespondent şi avem instrumente solide cu care să combatem acuzaţiile'', a menţionat BBC într-o declaraţie. 

Jonathan Head nu este primul jurnalist acuzat de defăimare şi infracţiuni cibernetice în Thailanda. 

În 2015, doi jurnalişti de la un website local din Phuket au fost puşi sub acuzare pentru că au citat o relatare Reuters care susţinea că forţele navale thailandeze au profitat de pe urma traficului de fiinţe umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.