Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'The Golden Glove', cel mai nou film semnat de Fatih Akin, va ajunge pe marile ecrane din România din 21 iunie - VIDEO

Phoenix
cinema

"Mănuşa de Aur/ The Golden Glove", cel mai nou film semnat de Fatih Akin, un thriller şocant despre Fritz "Fiete" Honka, criminalul în serie care a ultragiat Hamburgul în anii ‘70, ajunge pe marile ecrane din România din 21 iunie, distribuit de Independenţa Film, potrivit news.ro.

Inspirat de un caz real şi având la bază bestsellerul scris de Heinz Strunk, filmul spune povestea lui Fritz "Fiete" Honka (Jonas Dassler), un ucigaş în serie care ataca femeile din districtul felinarelor roşii din Hamburg, atrăgându-le în apartamentul său din mansardă.

Teribil de incomod, nerecomadat sensibililor şi interzis minorilor, "The Golden Glove" a şocat audienţa încă de la premiera din cadrul Festivalului de Film de la Berlin prin abordarea deosebit de brutală a vieţii mizere şi crimelor teribile înfăptuite de Fritz "Fiete" Honka.

La prima vedere, Fritz "Fiete" Honka este un ratat demn de milă. Bărbatul cu faţa distrusă îşi petrece nopţile la "Mănuşa de Aur", barul din cartier, în timp ce urmăreşte femei singure. Niciunul dintre obişnuiţii barului nu suspectează că aparent inofensivul Fiete este, de fapt, un monstru. Filmul lui Fatih Akin spune povestea reală a lui Fritz Honka, un bărbat care a ucis şi dezmebrat cel puţin patru femei, şi a barului său preferat, unde cântecele germane siropoase fac beţivii să lăcrimeze, iar alcoolismul este un reflex împotriva suferinţei şi a nostalgiei.

Citește și: Doliu - O celebră actriță a murit

Bulversant şi tulburător, filmul regizorului german de origine turcă Fatih Akin îl are în rolul principal pe tânărul şi atrăgătorul actor Jonas Dassler, în vârstă de doar 23 de ani. De nerecunoscut sub machiajul special, care a adus şi un premiu acestei pelicule, Jonas Dassler se metamorfozează într-un psihopat alcoolic, sadic şi declasat, care a terorizat Hamburgul în anii ‘70.

Debutul internaţional al lui Fatih Akin s-a produs odată cu filmul "Head-On", câştigător al Ursului de Aur. A documentat diversitatea scenei muzicale din Istanbul în „Crossing the Bridge - The Sound of Istanbul”, iar filmul său din 2007, „The Edge of Heaven”, a câştigat premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de la Cannes. În 2017, Fatih Akin a obţinut cel mai mare succes al său de până acum, cu filmul "In the Fade", cu Diane Kruger. Printre alte premii, producţia a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin şi Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Cannes. Cel mai nou film al său, "Mănuşa de Aur", a avut premiera anul acesta, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, iar din 21 iunie va rula pe marile ecrane din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.