Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The New York Times, analiză devastatoare: Internetul este plin de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor

abcnews.go.com
new york times

Numărul de poze și înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut exponențial în ultimii ani, ajungând la 45 de milioane de astfel de materiale online în 2018, evoluție ce sugerează că firmele și autoritățile sunt neputincioase în fața acestui flagel, relatează publicația The New York Times, potrivit Mediafax.

Profitând de noile tehnici de criptare, infractorii din mediul online creează și distribuie conținut ilegal, iar o investigație a jurnaliștilor de la cotidianul The New York Times dezvăluie o lume criminală subterană vorace care a exploatat eforturile defectuoase și insuficiente pentru a o elimina.

La fel ca în cazul discursului urii și propagandei teroriste, multe companii de tehnologie informaţională nu au reușit să prevină în mod adecvat distribuirea de imagini cu abuzuri sexuale pe platformele lor, ori nu au reușit să coopereze suficient cu autoritățile pentru a contracara acest fenonmen.

Companiile de tehnologie informaţională au anunțat că au detectat anul trecut peste 45 de milioane de milioane de poze și înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor, un număr dublu față de anul precedent.

Agențiile de aplicare a legii, cu atribuții în ceea ce privește combaterea pornografiei infantile, se confruntă cu lipsa tot mai acută a personalului și finanțării, chiar dacă volumul de cazuri de analizat a crescut tot mai mult.

Într-un document publicat de Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați din SUA este descris un sistem aproape să "clacheze", cu rapoartele despre imagini cu abuzuri "depășind capacitățile autorităților și forțelor de ordine de a acționa". Autorii documentului sugerează că avansul în domeniul învățării automate, un aspect al inteligenței artificiale, ar putea fi singura modalitate prin care autoritățile ar putea reuși să țină pasul cu infractorii.

După ani de monitorizare neregulată a conținutului, mai multe companii majore de tehnologie, inclusiv Facebook și Google, au intensificat acțiunile de supraveghere pe platformele lor. Directorii de la unele companii au menționat monitorizarea voluntară și creșterea numărului de rapoarte ca indicii ale angajamentului lor de a gestiona problema.

Însă datele agențiilor pentru aplicarea legii și discuții cu zeci de oficiali americani indică faptul că unele companii de tehnologie informaţională au în continuare probleme cu monitorizarea conținutului și cooperarea cu autoritățile. Uneori durează chiar ca luni ca unele companii să răspundă cererilor de informații din partea autorităților.

Hany Farid, care a lucrat la dezvoltarea de tehnologii care să permită detectarea conținutului online ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor, a declarat că firmele de tehnologie au fost reticente timp de mulți ani să facă investigații amăunțite pe tema practicilor ilegale petrectute pe paltformele lor.

"Companiile știau că casa era plină de gândaci, dar erau speriați să aprindă luminile", a afirmat el, adăugând: "Și atunci când au aprins luminile era mai rău decât credeau."

Mai mult, datele publice sugerează că infractorii cibernetici ar putea profita de măsurile luate de sporire a confidențialității comunicațiilor.

De altfel, Mark Zuckerberg, directorul executiv Facebook, atunci când a anunțat în martie că aplicația de Messenger va trece la criptare, a recunoscut riscul pe care această acțiune îl generează în legătură cu "lucruri cu adevărat groaznice, ca exploatarea copiilor".

"Criptarea este un instrument puternic pentru confidențialitate", a spus Zuckerberg, "dar asta include confidențialitate pentru oamenii care fac lucruri rele."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.