Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Weeknd, dat în judecată din nou pentru plagiat

Aceshowbiz
The Weekend

Cântărețul canadian The Weeknd a fost dat în judecată de trei compozitori, care susțin că piesa "A Lonely Night" este copiată după un cântec scris de aceștia în anii 2000, relatează contactmusic.net.

Cei trei bărbați, William "Billy" Smith, Brian Clover și Scott McCulloch, spun că piesa "A Lonely Night", aflată pe albumul "Starboy", a fost copiată după un cântec scris de ei în 2004 - 2005, "I Need To Love", conform Mediafax.

Citește și: Tudorel Toader a RĂBUFNIT pe tema numirii lui Kovesi procuror european pe criterii politice: 'Noi primim aceste recomandări'

Artiștii mai spun că au oferit piesa mai multor muzicieni până când o divizie a Universal Music a obținut drepturile asupra tuturor cântecelor lor în 2008.

În 2016, casa de discuri i-a informat pe compozitori că va renunța la drepturile asupra cântecelor scrise de ei, iar, câteva săptămâni mai târziu, au auzit piesa "A Lonely Night", pe care au considerat-o ca fiind o copie după "I Need To Love".

Smith, Clover și McCulloch au depus în instanță un colaj muzical editat menit să arate similaritățile dintre cele două piese.

Ei l-au dat în judecată pe The Weeknd pentru suma de 150.000 de dolari, acuzându-l de încălcarea drepturilor de autor, și au angajat un expert contabil pentru a afla câți bani li se datorează.

Anul trecut, artistul canadian și trupa franceză Daft Punk au fost dați în judecată de Yasminah, o artistă și poetă somalezo-americană, care i-a acuzat de plagiat. Yasminah a susținut că piesa acestora, "Starboy", este copiată după o piesă de-a sa din 1999, "Hooyo". Anterior, producătorii artistei au mai intentat un proces în legătură cu cântecul "Starboy", dar nu au avut câștig de cauză.

Abel Makkonen Tesfaye, cu pseudonimul artistic The Weeknd, este un cântăreț, compozitor și producător canadian, cunoscut pentru combinarea stilurilor muzicale R&B și indie cu muzica electronică. Acesta a câștigat, de-a lungul carierei, trei premii Grammy, opt Billboard Music Awards și două American Music Awards și a fost nominalizat la un premiu Oscar, în 2016, pentru cel mai bun cântec original. Cel mai recent material al artistului, EP-ul "My Dear Melancholy,", a fost lansat în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.