Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theodor Stolojan RECUNOAȘTE că PNL nu a respectat regulile la congres: 'Au existat însă câteva momente în care s-au produs aglomerări'

romanialibera.ro
Theodor Stolojan

Theodor Stolojaj (PNL), cel care a fost în echipa care a organizat congresul partidului din 25 septembrie 2021, susține că au fost numeroase momente la eveniment în care regulile de combatere a pandemiei au fost încălcate. Precizarea vine după ce sursele noastre spun că două dosare penale ar fi fost deschise după organizarea congresului PNL din 25 septembrie.

„Noi nu avem probleme în a da cele solicitate. Deciziile pe care PNL le-a luat pentru ținerea congresului sunt conforme statutului din partid. Comisia de organizare avea scop respectarea statului PNL în tot ce a însemnat organizarea partidului. Acesta a fost atributul principal al comisiei. Sigur că având în vedere unele măsuri secretariatul partidului a cerut avizul în mod scris de la MAI, bănuiesc că a acordat acel aviz cu acel comitet. De ce a fost cerut acel aviz? Pentru că în cele două luni în care au fost organizate alegerile în partid restrițiile se schimbau. Am primit aviz favorabil de două ori.

În general s-au respectat restricțiile, oamenii au purtat măști, însă au existat câteva momente în care s-au produs aglomerări. Unele au fost când unul din candidat își prezenta programul, iar o serie de susținători au aglomerat locul din față de la scenă.

La cabinele de vot, din dorința de a termina tot procesul mai repede, sigur că au fost acele aglomerări.

Nu a fost un fenomen după congres în care oamenii să se îmbolnăvească. Nu am avut semnale că după acest congres au fost persoane infectate cu acest virus.

Au fost momente, din păcate, în care n-am putut să evităm unele aglomerări”, a spus Theodor Stolojan, la Digi24.

Partidul Național Liberal a fost amendat cu zece mii de lei de către Poliția Capitalei, pentru nerespectarea măsurilor sanitare.

Poliția Capitalei recunoaștea la acel moment că legea a fost încălcată. Reprezentanții instituției au admis că au acordat amenzi organizatorului și firmei de pază de la eveniment, însă au evitat în răspunsul lor să precizeze numele lui Klaus Iohannis.

„Pentru activitatea din data de 25.09.2021, din incinta Romexpo, au fost aplicate sancțiuni contravenționale – organizatorului, în cuantum de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 65 lit. L din Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a pandemiei de Covid-19 și societății de pază, în cuantum de 5.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 3, pct. 9^1 din HG 301/2021 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”, precizau la acel moment, pentru STIRIPESURSE.RO, reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.