Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May, apel URGENT către Uniunea Europeană privind Brexit-ul: 'Vreau să fie foarte clar'

reuters
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a cerut joi liderilor celorlalte 27 state membre ale Uniunii Europene să continue negocierile pentru Brexit, deşi aceştia vor decide probabil, vineri, să nu aprobe începerea în paralel a tratativelor pentru relaţiile dintre Londra şi Bruxelles după retragerea Regatului Unit din UE.

"Ar trebui să fim optimişti şi ambiţioşi referitor la ceea ce putem realiza, deoarece împărtăşim un set de convingeri fundamentale în liberul schimb, în concurenţa riguroasă şi loială, în drepturile puternice ale consumatorilor şi în standardele de reglementare ridicate", a spus May, citată de Reuters, la dineul care a încheiat prima zi a summitului UE de la Bruxelles. "Pe lângă asta, vreau să fie foarte clar că Regatul Unit se angajează necondiţionat la păstrarea securităţii Europei", a adăugat ea, conform Agerpres.

Citește și: Apariţie ŞOC la congresul Partidului Comunist din China: O lume întreagă îl credea mort pe fostul președinte al țării

O poziţie clară a liderilor europeni în privinţa deblocării negocierilor ar ajuta-o pe Theresa May să facă faţă criticilor din ţara sa. Ea s-a referit la "contextul politic dificil" cu care se va confrunta dacă revine de la Bruxelles fără niciun rezultat.

Summitul de la Bruxelles va formula vineri o apreciere a stadiului negocierilor pentru Brexit, iar textul convenit deja de miniştrii de externe afirmă că progresele nu sunt suficiente pentru deschiderea discuţiilor despre ceea ce va urma după ieşirea britanicilor din Uniunea Europeană. Reuters apreciază că şansele unor modificări în ultimul moment ale documentului sunt reduse. Regatului Unit i se va oferi, cel mai probabil, un termen în decembrie pentru a face concesii legate de Brexit, înainte de începerea tratativelor post-Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.