Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May confirmă amânarea votului pe acordul privind Brexitul

Agerpres
Theresa May

Premierul Theresa May a confirmat, într-un discurs ţinut în Camera Comunelor, amânarea votului asupraa acordului privind Brexitului şi a susţinut că va avea discuţii de urgenţă cu liderii UE, scrie The Guardian.

Premierul britanic a afirmat că există susţinere pentru multe părţi ale acordului, această afirmaţie fiind primită cu râsete de parlamentari. Însă, a precizat ea, mulţi se opun soluţiei de rezervă privind graniţa din Irlanda de Nord iar dacă votul ar fi avut loc, acordul nu ar fi fost aprobat, astfel că a trebuit să fie amânat.

Ea a adăugat că va organiza întâlniri de urgenţă cu liderii UE pentru a discuta despre posibile modificări ale soluţiei de rezervă privind graniţa din Irlanda de Nord.

May a declarat că a vizitat graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord şi că oamenii de acolo vor să îşi continue vieţile la fel ca până acum, fără o graniţă strictă.

May nu a precizat pentru ce dată va fi amânat votul, însă a sugerat că ar putea avea loc până pe 21 ianuarie.

Liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, i-a transmis lui May că nu are rost să aducă în faţa parlamentarilor “acelaşi acord”.

El a întrebat-o pe May dacă doreşte schimbări substanţiale sau doar unele minore. Corbyn a precizat că dacă premierul nu poate renegocia acest acord, atunci ar trebui să îşi dea demisia.

May a răspuns că acest acord este cel mai bun pentru a respecta rezultatele referendumului şi pentru a proteja locurile de muncă. Ea a precizat că Corbyn a refuzat să accepte orice acord care ar fi implicat o soluţie de rezervă privind graniţa irlandeză. May îşi doreşte ca Marea Britanie să poată renegocia acordurile privind comerţul, însă acest lucru nu ar fi posibil în planul Partidului Laburist de a rămâne în uniunea vamală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.