Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May este pusă la colţ de britanici. 'Ea ar fi trebuit să fie acolo!' - FOTO

PA
may

Premierul britanic Theresa May a devenit vineri ţinta criticilor, fiind acuzată de londonezi, mass-media şi chiar de membri ai Partidului său Conservator că nu s-a întâlnit cu supravieţuitori ai incendiului devastator produs în noaptea de marţi spre miercuri la Grenfell Tower, un bloc-turn de locuinţe sociale din vestul Londrei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Theresa May a promis joi că va deschide o anchetă publică cu privire la incendiul care a distrus Grenfell Tower, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 17 persoane şi alte zeci au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu oferit de poliţia londoneză. May şi-a exprimat regretul într-o alocuţiune televizată după ce s-a întâlnit cu membri ai serviciilor de urgenţă.

Schimb de focuri şi urmăriri ca-n filme pe străzile din Cancun. Există victime! - FOTO

content-image

Însă, spre deosebire de liderul opoziţiei Jeremy Corbyn şi de primarul Londrei Sadiq Khan, care a fost întrebat de un băiat "câţi copii au murit?", premierul Theresa May nu s-a întâlnit cu supravieţuitori ai incendiului, atrăgând critici dure din partea londonezilor, a presei şi a Partidului său Conservator.

"(May) a vrut o situaţie complet controlată în care ea nu a dat dovadă de umanitate", a declarat fostul ministru conservator Michael Portillo pentru BBC. "Ea ar fi trebuit să fie acolo, alături de locuitori. Trebuie să fi pregătit să primeşti emoţiile oamenilor, nu să fi aşa de speriat de oameni", a mai spus el.

content-image

Întrebată joi de ce nu s-a întâlnit cu locuitori sau de ce nu a vizitat un centru comunitar local, premierul May a spus că doreşte să se deplaseze la locul incidentului pentru a fi informată în legătură cu situaţia existentă de către serviciile de urgenţă.

Tabloidul britanic The Sun a relatat vineri că 65 de persoane sunt decedate sau date dispărute în urma incendiului de la Grenfell Tower. Poliţia londoneză a afirmat că multe persoane se află în stare critică, iar bilanţul tragediei s-ar putea agrava, şi a anunţat că ar putea dura luni de zile pentru a verifica ruinele clădirii şi pentru a identifica victimele.

Ruşii anunţă că l-au LICHIDAT pe liderul ISIS - FOTO

Vineri, ziarele britanice şi-au intensificat criticile la adresa guvernului, spunând că există o serie de întrebări fără răspuns, inclusiv dacă materialele folosite la construcţia clădirii au contribuit la extinderea rapidă a incendiului.

"Trei întrebări letale", a titrat ziarul Daily Mail, care a susţinut Partidul Conservator la alegerile legislative, spunând că miniştrii se confruntă cu întrebări îngrijorătoare în legătură cu dezastrul de la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.