Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May evită să se pronunţe clar asupra problemei imigraţiei

Gov.uk
David Cameron

Ministrul britanic de interne, Theresa May, considerată favorită la succesiunea lui David Cameron la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului de la Londra, a sporit duminică seară confuzia în rândul celor circa trei milioane de imigranţi aflaţi în Marea Britanie, după ce a răspuns evaziv la întrebările privind ce se va întâmpla cu aceştia în contextul Brexitului (ieşirea din Uniunea Europeană), relatează publicaţia spaniolă El Mundo. 'Vor putea ei să rămână pentru totdeauna?', a întrebat-o la postul ITV jurnalistul Robert Preston. 'Bun, nimeni nu stă în mod necesar într-un loc pentru totdeauna', a răspuns Theresa May, care - deşi în campania premergătoare referendumului din 23 iunie s-a aflat în tabăra favorabilă rămânerii în UE - este cunoscută pentru poziţiile ei dure împotriva imigraţiei.

În interviul de duminică seară ea a admis totuşi că în cei doi ani cât ar putea dura negocierile de ieşire din blocul comunitar există posibilitatea ca numărul imigranţilor europeni veniţi în Marea Britanie să continue să crească. 'Deocamdată suntem membri ai UE şi situaţia nu s-a schimbat, dar trebuie să avem în vedere această chestiune ca parte a negocierii' cu blocul comunitar, a menţionat May. 'Între timp, doresc să asigur că suntem capabili să garantăm situaţia actuală nu doar a imigranţilor europeni care sunt aici, dar şi a britanicilor aflaţi în alte state ale UE', a adăugat ea. Aceste răspunsuri au fost interpretate de fosta purtătoare de cuvânt pe probleme de imigraţie a Partidului Laburist, Yvette Cooper, drept o intenţie a aspirantei la postul de premier de a se alătura 'dezgustătoarei campanii de trimitere acasă' a străinilor declanşată de victoria la referendum a taberei care a susţinut Brexitul. Yvette Cooper susţine o petiţie a actualului executiv conservator, care solicită măsuri pentru garantarea protecţiei imigranţilor veniţi din UE şi evitarea repatrierii acestora.

Pe această temă s-a exprimat şi premierul scoţian, Nicola Sturgeon, care le-a promis celor 173.000 de imigranţi europeni aflaţi în Scoţia că vor primi 'garanţii complete' pentru menţinerea statutului lor actual. Ea a mai asigurat că Scoţia va fi mereu 'deschisă pentru imigranţii din UE aflaţi la ora actuală în alte părţi ale Regatului Unit', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.