Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May i-a demis: Ce miniștri au rămas în funcție, după remaniere

Premierul britanic Theresa May a efectuat luni schimbări în cabinetul pe care îl conduce, informează Reuters, care prezintă principalele noutăţi în echipa guvernamentală. Remanierea guvernului Regatului Unit nu s-a încheiat, menţionează agenţia.

Brandon Lewis, fost ministru pentru imigraţie, îl înlocuieşte pe Patrick McLoughlin ca preşedinte al Partidului Conservator. Noul ministru pentru imigraţie nu a fost încă desemnat, scrie agerpres.ro.

Citește și: A fost prins! Ce avere are pedofilul din Drumul Taberei și unde lucra acesta

David Lidington, fost ministru al justiţiei, îl înlocuieşte pe Damian Green ca ministru pentru biroul cabinetului, funcţie specifică guvernului britanic, cu rol mai puţin public, de coordonare şi sprijin pentru premier. Green a demisionat în decembrie, după ce recunoscut că a minţit cu privire la imagini pornografice descoperite pe computerul său de la parlament. Lidington nu preia şi rolul de secretar de stat - vicepremier de facto - al lui Green.

Miniştrii David Davis (Brexit), Boris Johnson (externe), Philip Hammond (finanţe), Amber Rudd (interne), Greg Clark (mediul de afaceri) şi Gavin Williamson (apărare) îşi păstrează portofoliile.

Citește și: Se anunță un nou val de scumpiri: Care sunt cauzele și prețul căror alimente se va majora

David Gauke, fost ministru al muncii, îl înlocuieşte pe David Lidington ca ministru al justiţiei. Noul ministru al muncii, care răspunde şi de sistemul de pensii, nu a fost încă desemnat.

Karen Bradley, fost ministru pentru informatică, sport, cultură şi media, este noul ministru pentru Irlanda de Nord. Ea îl înlocuieşte pe James Brokenshire, care a demisionat luni din motive de sănătate. Noul ministru pentru informatică, sport, cultură şi media nu a fost încă desemnat.

Citește și: Decizie fără precedent la BNR: Ce se va întâmpla cu dobânzile

Sajid Javid, ministru pentru comunităţile şi autorităţile locale, îşi adaugă în portofoliu responsabilitatea pentru domeniul locuinţelor.

Jeremy Hunt, ministrul sănătăţii, îşi adaugă în portofoliu asistenţa socială.

Citește și: Vești bune pentru românii din această țară! Ce beneficii au persoanele cu salariul mai mic de 1 000 de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.