Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May JOACĂ TARE: EXCLUDE un nou referendum și negociază cu parlamentarii pentru un vot favorabil

WSJ
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a anunţat, luni, că va discuta în continuare cu parlamentarii privind acordul Brexitului şi a exclus posibilitatea unui nou referendum, precizând că este datoria guvernului să respecte rezultatul referendumului din 2016, scrie BBC, informează News.ro.

May a afirmat că, dacă parlamentarii s-au arătat îngrijoraţi de un Brexit fără acord, ei trebuie să înţeleagă că cea mai bună cale de a evita acest lucru este votarea unui acord. Cealaltă variantă ar implica extinderea Articolului 50, ceea ce UE nu îşi doreşte, a precizat May.

„Atunci când oamenii cer ca guvernul să excludă posibilitatea unui Brexit fără acord, ei practic spun că ar trebui să anulăm activarea Articolului 50”, a declarat May.

„Iar acest lucru nu respectă votul privind Brexitul”, a adăugat May.

„Alţii cer un nou referendum însă datoria noastră este să îl implementăm pe primul”, a afirmat ea, arătându-se îngrijorată în legătură cu precedentul care s-ar produce dacă acest referendum nu ar fi respectat.

Citește și: Augustin Lazăr CRITICĂ ordonanța anunțată de Tudorel Toader: Jocul politic e de așa natură încât trebuie să adopte o anumită cale, care e mai mult politică

May şi-a exprimat regretul privind refuzul lui Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, de a participa la negocieri.

May a precizat că doreşte să aducă asigurări Camerei Comunelor că guvernul caută acum consiliere de la voci „variate” independente de Parlament privind care ar trebui să fie următorii paşi.

Premierul a anunţat şi că guvernul a decis anularea taxei de aplicare de 65 de lire pentru cetăţenii UE care doresc să primească statut de rezident, astfel încât să nu mai existe nici barieră financiară. Toţi cei care au aplicat deja îşi vor primi banii înapoi.

May a afirmat că doreşte să audă opiniile parlamentarilor privind viitoarea relaţie comercială între UE şi Marea Britanie, ea precizând că este conştientă că parlamentarii consideră că nu au fost consultaţi îndeajuns.

Jeremy Corbyn a ţinut şi el un discurs în care a precizat că May se află în „negare” privind magnitudinea înfrângerii sale de săptămâna trecută. Corbyn a afirmat că discuţiile lui May cu parlamentari din mai multe partide au fost „o înşelătorie”.

Corbyn a afirmat că Partidul Laburist va face planuri pentru o uniune vamală cu UE şi un acord puternic privind piaţa unică şi că va susţine amendamentele care exclud posibilitatea unui Brexit fără acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.