Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May promite că va lupta pentru menţinerea integrităţii Regatului Unit

telegraph.co.uk
theresa may

Premierul britanic Theresa May a promis vineri, într-un discurs susţinut la Conferinţa de primăvară a Partidului Conservator, că în negocierile cu Uniunea Europeană privind Brexitul va lupta pentru păstrarea 'preţioasei unităţi' a Regatului Unit şi a atenţionat din nou Scoţia că nu este momentul potrivit pentru un nou referendum de independenţă, transmit agenţiile Reuters şi DPA. 'Negocierile care vor începe cu UE vor fi vitale pentru toată lumea în Regatul Unit (...) Este esenţial să obţinem un acord corect şi ca toate eforturile şi energiile noastre ca ţară să se concentreze pe acest obiectiv', a subliniat şefa executivului de la Londra. 'Întotdeauna voi lupta pentru consolidarea şi susţinerea acestei preţioase, preţioase uniuni', a continuat Theresa May, recunoscând însă că 'nu va fi o luptă uşoară'.

Ea s-a referit în acest context atât la negocierile care vor începe cu UE pentru stabilirea condiţiilor ieşirii din blocul comunitar cât şi la declaraţiile unor oficiali scoţieni, mai ales ale premierului Nicola Sturgeon, care insistă pentru un nou referendum privind independenţa Scoţiei. În acest discurs Theresa May a acuzat Partidul Naţional Scoţian, din care face parte şi Sturgeon, că are o 'viziune îngustă' asupra independenţei Scoţiei. 'Suntem patru naţiuni, dar, în suflet, un singur popor (...) Trebuie să acţionăm împreună pentru a obţine cel mai bun rezultat', a mai spus Theresa May, promiţând că în tratativele cu UE va ţine cont de părerile şi interesele tuturor celor patru entităţi care alcătuiesc Regatul Unit, conform Agerpres.

Ea nu a vorbit în acest discurs foarte mult despre Brexit, menţionând doar că în negocierile care vor începe după ce va activa luna aceasta articolul 50 din Tratatul de la Lisabona va avea o 'abordare etapizată' pentru a obţine un 'Brexit lin şi ordonat' care să ofere cât mai multă certitudine acolo unde este posibil şi să permită Regatului Unit să profite de pe urma oportunităţilor oferite de separarea de blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.