Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Bach, șeful CIO, a bătut în masă, la Emmanuel Macron: 'Fără drapel rus, fără imn rus, fără culori, fără indentificare oricare ar fi ea'

https://www.dw.com/en/opinion-a-victory-for-the-ioc-as-thomas-bach-stands-up-to-russia/a-41666616
thomas bach

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, primit joi de preşedintele Emmanuel Macron la Palatul Elysee, şi-a reafirmat vineri dorinţa de a reintegra sportivii ruşi şi belaruşi în sportul mondial, sub drapel neutru, cu ocazia unei întâlniri în capitala Franţei cu sportivi refugiaţi, relatează AFP.

După întrevederea cu şeful statului francez, CIO i-a mulţumit preşedintelui Emmanuel Macron pentru luarea sa de poziţie la ultima reuniune a grupului G7 de la Hiroshima (Japonia), "privind autonomia sportului şi condiţiile de participare ale sportivilor posesori de paşapoart rus sau belarus, declaraţie care se înscrie în recomandările CIO", scrie agerpres.ro.

Conform comunicatului forului olimpic internaţional, cei doi înalţi responsabili au dat ca exemplu Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, reafirmând că decizia privind participărea sportivilor din Rusia şi Belarus la aceste Jocuri "va fi luată în timp util de CIO".

Preşedintele CIO a detaliat, cu ocazia întâlnirii cu sportivi refugiaţi, din nou condiţiile care vor permite revenirea acestor sportivi excluşi din competiţiile internaţionale după invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

"Fără echipă şi fără delegaţii. Este vorba de sportivi singuri şi neutri care pot fi integraţi. Fără drapel rus, fără imn rus, fără culori, fără indentificare oricare ar fi ea", a declarat Thomas Bach.

"Din ce în ce mai multe federaţii internaţionale aplică condiţiile şi această formulă. Deci, eu sunt extrem de încrezător că spiritul sportului şi acest spirit unic de competiţie va prevala", a adăugat preşedintele CIO.

După decizia CIO din luna martie privind reintegrarea ruşilor şi belaruşilor, dezbaterea privind revenirea acestora rămâne în centrul atenţiei. Cu 14 luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, nu toate federaţiile internaţionale sunt pe aceeaşi linie.

CIO a aprobat, în luna martie, participarea sportivilor ruşi şi belarusi ca neutri la competiţii internaţionale, dar a respins-o pe cea a echipelor naţionale şi a sportivilor care susţin războiul sau aparţin unor cluburi legate de Armată şi forţe de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.