Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas de Maiziere se delimitează de Peter Altmaier şi face apel la toţi germanii să meargă duminică la vot

Thomas de Maiziere

Ministrul federal german de interne, Thomas de Maiziere, a făcut apel miercuri la toţi cetăţenii ţării să participe la alegerile de duminică şi şi-a exprimat dezacordul faţă de recomandarea făcută de colegul său din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi şef al staff-ului de la Cancelaria Germaniei, Peter Altmaier, care i-a sfătuit pe alegătorii dezamăgiţi ca mai degrabă să nu meargă la vot decât să voteze cu partidul Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta populistă), relatează miercuri agenţia Xinhua.

Întrebat dacă ar fi mai bine să nu se mergă la vot decât să se voteze cu AfD, De Maiziere a răspuns: ''Nu, fiecare ar trebui să facă uz de dreptul său de vot şi să meargă să voteze''. ''Sper că AfD nu va obţine multe voturi. În orice caz, trebuie să se meargă la vot şi să se voteze'', a declarat ministrul german într-un video-interviu acordat cotidianului Bild.

''Dacă nu v-aţi decis în cele din urmă (cu cine să votaţi), atunci ar trebui să recurgeţi la votul invalid'', a mai spus ministrul, adăugând că ''nu există de fapt nici o scuză pentru a nu merge la vot'' pe 24 septembrie. Peter Altmaier i-a sfătuit pe cetăţenii dezamăgiţi ca mai degrabă să nu meargă la vot decât să voteze cu AfD. Întrebat în cadrul unui interviu acordat marţi cotidianului Bild dacă este de preferat să nu se meargă la vot decât să se voteze cu AfD, Altmaier a răspuns: ''Da, desigur''. ''AfD ne divizează ţara. Exploatează preocupările şi temerile populaţiei. De aceea, eu cred că un vot pentru AfD nu poate fi justificat, cel puţin în opinia mea'', a declarat Altmaier.

La rândul său, AfD l-a acuzat pe Altmaier de comportament antidemocratic. ''Cum poate un membru al guvernului să facă o astfel de declaraţie ? Se ajunge la un nivel atât de josnic', a declarat Andre Poggenburg, membru în comitetul executiv al AfD, conform Agerpres. O reacţie a venit şi din partea liderului grupului parlamentar al Partidului Social-Democrat (SPD), Thomas Oppermann, care a criticat recomandarea lui Altmaier, pe care a calificat-o ca fiind ''greşită''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.