Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tuchel e ca și plecat de la Bayern: două nume-șoc pentru banca tehnică a bavarezilor

Thomas Tuchel

Presa din Germania și Italia notează că lista posibililor succesori ai lui Tuchel conține 7 variante, cu Zidane și Thomas Muller la rubrica nominalizărilor surpriză.

Bayern Munchen e în cădere liberă. A pierdut al treilea meci consecutiv, 2-3 la Bochum în Bundesliga, după 0-3 cu Leverkusen în derby-ul intern și 0-1 cu Lazio în ”optimile” Champions League. Iar poziția lui Thomas Tuchel pe banca tehnică e tot mai șubredă și rămânerea sa în Bavaria din ce în ce mai improbabilă, în ciuda contractului valabil până în vara lui 2025.

Varianta-bombă lansată de Corriere dello Sport se referă la Zinedine Zidane drept principalul favorit să preia frâile lui Bayern. Triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, trofee consecutive (2016, 2017, 2018), fostul campion mondial este liber din vara lui 2021, când și-a încheiat al doilea mandat în fruntea ”galacticilor”.

Zidane s-ar afla deja în negocieri cu șefii de la Munchen în contextul în care soarta lui Tuchel e ca și parafată. Dar nemții de la Bild contabilizează pe lista potențialilor înlocuitori ai actualului tehnician încă 6 nume intrate în cursă!

Abia plecat de la AS Roma, Jose Mourinho se află și el pe radarul lui Bayern, nu însă într-o poziție privilegiată. Mult mai bine ar sta Jurgen Klinsmann și Hansi Flick. Primul tocmai s-a despărțit de naționala Coreei de Sud, cu care a ajuns până în semifinalele Cupei Asiei, în timp ce al doilea și-a încheiat vara trecută aventura pe banca lui Mannschaft. Ambii au mai condus pe Bayern, cu rezultate însă diferite: Klinsmann a ratat titlul în 2009 în fața lui Wolfsburg, iar Flick a izbutit tripla campionat - Cupa Germaniei - Liga Campionilor în 2020, plus încă un titlu în 2021.

Considerat succesorul natural al lui Klopp la Liverpool, Xabi Alonso nu e exclus nici din calculele de la Munchen. Lider spectaculos în Bundesliga, unde este neînvins cu Bayer Leverkusen, spaniolul e un nume scanat de conducerea lui Bayern, chiar dacă șansele de a-i refuza pe ”cormorani” sunt minime.

În vizor ar mai fi și Sebastian Hoeness, nepotul președintelui de onoare al lui Bayern, Uli Hoeness. Aflat momentan la Stuttgart, cu care reușește până acum un traseu remarcabil în Bundesliga, locul 3, tehnicianul de 41 de ani ar putea însemna o mișcare, totuși, prea riscantă la Munchen pentru un antrenor încă necopt spre a duce pe umeri povara unui club de anvergura lui Bayern.

Fără îndoială, cea mai neașteptată soluție ar fi una internă: Thomas Muller, atacantul de 34 de ani al lui Bayern, pregătit să renunțe la carieră pentru o provocare imediată pe banca bavarezilor. Prezent tot mai rar în echipă, unde e preferat Musiala, Muller ar putea deveni o variantă-șoc, alături de un secund cu experiență, precum Hermann Gerland, cu o activitate de 20 de ani în club, până în 2021, când a intrat în staff-ul lui Flick la naționala Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.