Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thrillerul psihologic 'Between Two Dawns', producţie cu participare românească, a fost desemnat cel mai bun film la Festivalul de la Torino

filme, cinema, cinematograf

Thrillerul psihologic „Between Two Dawns”, regizat de cineastul turc Selman Nacar, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 39-a ediţie a Festivalului de la Torino, care s-a încheiat sâmbătă seară.

„Between Two Dawns”, coproducţie Turcia - Franţa - România, este o dramă cu accente de thriller a cărei acţiune se petrece pe parcursul a 24 de ore. Filmul este un portret tulburător al Turciei contemporane, în care onoarea familiei este, în continuare, mai presus de orice, conform news.ro.

Juriul, prezidat de regizoarea Ildikó Enyedi şi completat de actorul Alessandro Gassmann, compozitorul Evgueni Galperine şi directoarea de vânzări Isabel Ivars, au apreciat creaţia lui Nacar drept „un film matur, regizat inteligent, care dezvăluie un nou, mare talent”. Premiul are o valoare de 18.000 de euro.

A fost acordat, ex aequo, premiul special al juriului producţiilor „Feathers”, de Omar El Zohairy, şi „El Planeta”, de Amalia Ulman.

Filmul lui Ulman a fost recompensat şi cu premiul FIPRESCI.

Trofeele pentru interpretare au revenit actorilor Gong Seung-yeon, starul lungmetrajului sud-coreean „Aloners”, regizat de Hong Sung-eun, şi lui Franz Rogowski, pentru rolul principal din„Great Freedom”, de Sebastian Meise.

Cineasta franceză Sandrine Kiberlain a câştigat premiul pentru scenariul primului ei lungmetraj, „A Radiant Girl”, care are în centru o tânără actiţă aspirantă în vârstă de 19 ani, care trăieşte în Franţa ocupată şi care refuză să recunoască ce se întâmplă în jurul ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.