Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Știați că la fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct?

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala

La fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct iar unul din zece pacienţi nu supravieţuieşte, arată datele Societăţii Române de Cardiologie. Afecțiunile inimii și cele circulatorii reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Dintr-un sfert de milion de decese înregistrate, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare.

Supraviețuitorii unui atac de cord însă pot fi recuperați medical, chiar și dacă au sechele majore.

Recuperarea cardiacă constă în programe de recuperare care ajută la limitarea efectelor fiziologice și psihologice ale bolii, gestionarea simptomatologiei, reducerea riscului unor noi evenimente cardiovasculare, care includ și moartea subită, stabilizarea sau regresia aterosclerozei, ameliorarea statusului psihosocial și vocațional și creșterea calității vieții. Aceste programe se realizează în spitale specializate în recuperare medicală și includ evaluarea medicală, prescrierea activității fizice, efectuarea de kinetoterapii și fizioterapii.

Recuperarea cardiovasculară este necesară pentru pacienții post infarct miocardic, cu angină pectorală, după intervenții chirurgicale de by-pass aorto-coronarian sau după angioplastie cu stent, angină pectorală stabilă de efort, insuficiență cardiacă cronică, post intervenție de înlocuire sau reparare valvulară, după transplant cardiac. Toate sechelele acestor afecțiuni pot fi tratate în Spitalul Sfantul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative.

Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală.

content-image

Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte și 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii. Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

Din multiple cauze, cum ar fi veniturile, teama de spitalele în care intri cu o boală și pleci cu mai multe, fac românii să caute soluții de autosalvare, dar există afecțiuni care nu pot fi tratate acasă, oricâte eforturi s-ar depune. Recuperarea medicală după atacurile vascular cerebrale (AVC)sau după un atac de cord sunt doar două exemple, dar lista poate continua cu recuperarea postoperatorie de extirpare a unor tumori cerebrale sau după traumatisme cerebrale, ale măduvii spinării, secționări de nerv, mielite, atrofii musculare, hidrocefalii, paralizii, hemiplagii, paraplegii, scleroze etc. Noi, la Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative, primim pacienți în orice stadiu al bolii, pacienți care necesită recuperare medicală, dar și îngrijiri paliative, inclusiv pacienți aflați în stare vegetativă. Avem rezultate numeroase de recuperare a pacienților cărăra nimeni nu le mai dădea vreo șansă, care au venit în așa-numita stare de legumă și au plecat acasă pe propriile picioare, vorbind și putând să-și îndeplinească independent activitățile la care nimeni din familie nu mai visa. Recuperarea medicală este o specialitate dificilă, care presupune și echipamente medicale de ultimă generație, și pricepere, și experiență vastă, exigențe pe care nu le întâlnim ușor și oriunde. Cu toate acestea laolaltă, dar în mod sigur și cu ajutorul lui Dumnezeu, specialiștii spitalului nostru reușesc să se numere printre cei mai performanți, cu rezultate vizibile”, spune Alina ION, manager al Spitalului Sfântul Sava din Pantelimon (Ilfov).

content-image

Spitalul Sfântul Sava are medici de mai multe specialități atât medicale, cât și chirurgicale, astfel încât poate asigura îngrijirea complexă a pacientului. De asemenea, Spitalul Sfântul Sava pune pacienților la dispoziție serviciul de ambulanță atât fără echipaj medical, cât și ambulanță de tip C, pentru pacienții care necesită îngrijiri medicale mai complexe, inclusiv resuscitare și terapie intensivă. De curând, spitalul a deschis și o secție cu 18 paturi de monitorizare permanentă în regim de terapie intensivă.

În spital, există linie de gardă medicală 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, inclusiv în zilele de sărbători legale. Programul de fizio și kinetoterapie se desfășoară zilnic în cadrul Spitalului Sfântul Sava, sărbătorile legale și zilele de weekend neafectând programul de recuperare al pacienților. Internarea se face în saloane cu 2 sau 3 paturi, în condiții similare hotelurilor, nicidecum spitalelor.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.