Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tibetul a traversat cea mai friguroasă iarnă din ultimii 19 ani

AFP
Tibet Qinghai munte

Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei a fost afectată de cea mai friguroasă iarnă din ultimii 19 ani, cantităţile medii de precipitaţii sezoniere atingând valori apropiate de cele record înregistrate în ultimele patru decenii, conform autorităţilor locale din domeniul climei, citate de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

Potrivit informaţiilor incluse în buletinul meteorologic referitor la cea mai recentă iarnă, temperatura medie înregistrată în Tibet în perioada decembrie 2018 - februarie 2019 a fost de minus 4,3 grade Celsius, o valoare cu 0,4 grade sub cea înregistrată de obicei în mod obişnuit.

Cantitatea medie de precipitaţii din aceeaşi perioadă a fost de 30,7 milimetri, cea mai însemnată din ultimii 39 de ani şi cu 129,1% peste media obişnuită.

Cantităţile anormale de precipitaţii şi temperaturile scăzute au fost cauzate de căderile persistente de precipitaţii sub formă de ninsoare care au afectat majoritatea regiunilor, sub influenţa furtunii tropicale din Golful Bengal şi a frontului atmosferic rece din nord, a explicat Drolma, un specialist local în meteorologie, citat de Xinhua.

Însă, potrivit datelor climatice înregistrate în sezonul de iarnă din Tibet în perioada 1981 - 2019, temperatura medie din regiunea înaltă a crescut cu 0,59 grade Celsius. De asemenea, durata perioadelor cu soare a crescut cu 0,73 ore, iar cantitatea de precipitaţii a scăzut cu 0,43 milimetri la fiecare deceniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.