Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiffany va respinge probabil oferta de preluare de la grupul francez de lux LVMH

yourmoney.wall-street.ro
Louis Vuitton

Brandul american de bijuterii de lux Tiffany & Co ar urma să respingă oferta de preluare 14,5 miliarde de dolari a celui mai mare grup mondial de produse de lux, LVMH, a anunţat luni publicaţia britanică Financial Times, dar analiştii susţin că miliardarul Bernard Arnault îşi permite să majoreze oferta, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Suma de 14,5 miliarde de dolari reprezintă o primă de 22% faţă de preţul acţiunilor Tiffany de la închiderea şedinţei bursiere de vineri

Oferta LVMH, care deţine branduri cum ar fi Fendi, Christian Dior, Givenchy, precum şi şampania Veuve Cliquot, vine într-un moment în care Tiffany se confruntă cu impactul tarifelor vamale asupra exporturile sale către China.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că LVMH, care de ani de zile încearcă să se extindă pe piaţa din SUA, a depus luna aceasta o ofertă preliminară, non-angajantă, pentru Tiffany.

Oferta LVMH evaluează Tiffany la aproximativ 120 dolari per titlu, iar vineri acţiunile companiei americane s-au tranzacţionat la 98,55 dolari.

Reprezentanţii LVMH şi Tiffany nu au comentat informaţia.

Tiffany şi-a reîmprospătat ofertele, cu produse mai convenabile, cum ar fi cercei şi pandantive, pentru a câştiga clienţii din generaţia "millennials" care preferă rivalele cu produse mai ieftine, cum ar fi grupul danez Pandora.

LVMH, a cărei capitalizare bursieră se ridică la 194 miliarde de euro (215 miliarde de dolari) este condusă de Bernard Arnault, cel mai bogat francez.

Cu sediul în New York şi cunoscută în urma filmului în care a jucat celebra actriţă Audrey Hepburn, Tiffany are pe plan global peste 300 de magazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.