Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ții post sau nu, trebuie să consumi asta în Postul Paștelui

facebook.com
Catina

Ții post sau nu, trebuie să consumi asta în Postul Paștelui

Postul Paștelui 2023 a început pe 27 Februarie și se încheie pe 15 Aprilie. Fie că ești religios sau nu, fie că ții tot postul, o parte din el sau deloc, e bine să știi că organismul tău face în această perioadă trecerea de la metabolismul de iarnă, cu mâncăruri mai grele, mai consistente la cel de vară, cu o hrană mai ușoară, cu alimente nutritive.

Este și firesc ca odată cu mărirea zilei să avem mai mult timp la dispoziție, temperaturile mai mari să ne îmbie să stăm mai mult afară, să fim mai activi, iar legumele și fructele proaspete nu ar trebui să lipsească acum din alimentație, cele locale fiind acum disponibile.

Dar ce aliment minune putem consuma ca să ne asigurăm întreg spectrul de vitamine și minerale cu beneficii multiple la pachet? Citiți mai departe și vă vom dezvălui secretul.

Deci, odată cu primăvara de afară putem spune fără ocolișuri că se așterne primăvara și în corpul tău. Este poate cel mai bun moment din an să îi dai "reset" organismului tău, să îl readuci la starea de echilibru naturală, să fii mai sănătos, să ai mai multă energie, să te simți mai bine și, nu în ultimul rând, să slăbești și să arăți mai bine.

Dar ce ar trebui să consumi în această perioadă, dacă te hotărăști să renunți sau să reduci consumul de alimente de origine animală? Corpul are nevoie de nutrienți, altfel se va răzvrăti și te vei trezi cu dezechilibre care îți vor pune sănătatea în pericol, făcând mai mult rău decât bine.

Conform specialiștilor, în peroada schimbării sezoniere de metabolism ar trebui consumate alimente dense în nutrienți, pline de vitamine și minerale care să asigure copului o tranziție ușoară fără carențe alimentare. Aici vorbim cu siguranță despre legume și fructe, dar ce anume, în ce cantitate, cum să fie consumate?

Aici vine în ajutorul nostru o adevărată minune a naturii, cătina. Despre beneficiile ei s-a tot scris, s-au facut zeci, poate sute de studii, se consumă de mii de ani și încă nu am aflat toate beneficiile acestui aliment complet.

Cătina are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, împreună cu o varietate de nutrienți cu beneficii dovedite științific pentru sănătatea umană.

Beneficiile pentru sănătate ale cătinii sunt variate, demonstrându-se că îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, este eficientă împotriva cancerului, îmbunătățește calitatea pielii, previne diverse boli, sporește imunitatea, îmbunătățește fertilitatea și funcția sexuală, energizează organismul, previne oboseala și multe altele.

Cea mai la îndemână formă de tratament, pentru a beneficia de proprietățile nealterate ale acestei plante minune sunt sucurile pe bază de cătină. Cu miere adăugată sau nu, cu lămâie, soc, ghimbir sau alte ingrediente menite să le dea o savoare deosebită, sucurile pe bază de cătină ar trebui să fie nelipsite din dieta ta zilnică, spun specialiștii.

Iar recomandarea noastră pentru a garanția calității și păstrarea nealterată a proprietăților cătinii sunt sucurile Melissimo, sucuri naturale, delicioase și sănătoase, bazate pe cătină bio crescută și recoltată din România, de pe una dintre cele mai mari plantații de cătină bio din Europa.

Sucurile Melissimo le puteți cumpăra online de pe site-ul oficial, https://www.melissimo.ro sau din majoritatea lanțurilor de supermarketuri și benzinării din țară.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.