Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TikTok este pus pe lista problemelor strategice de către SUA

TikTok
TikTok

Șeful Direcției de securitate cibernetică a Agenției Naționale de Securitate din SUA a declarat luni că TikTok reprezintă o "problemă strategică: mai degrabă decât o amenințare "tactică" imediată pentru Statele Unite, informează Rador.

În timpul unei conferințe politice în nordul Californiei, Rob Joyce, directorul de securitate cibernetică al agenției de spionaj, a reiterat poziția anterioară a agenției conform căreia aplicația deținută de China este asemănătoare cu o "armă încărcată"pe care guvernul chinez ar putea să o folosească."De ce ai aduce Calul Troian în cetate?", a spus Joyce la conferință.

Context

Guvernele occidentale sunt supărate pe TikTok. Aplicația deținută de chinezi și îndrăgită de adolescenți din întreaga lume se confruntă cu acuzații de facilitare a spionajului, de neprotejare a datelor personale și chiar de corupere a minților tinere, notează Politico.eu.

În ultimele luni, guvernele din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă și din întreaga Europă au luat măsuri pentru a interzice utilizarea TikTok pe telefoanele oficialilor. Dacă acești contestatari vor reuși să obțină ceea ce vor, aplicația s-ar putea confrunta cu noi restricții. Casa Albă a cerut ca ByteDance, compania-mamă chineză a TikTok, să vândă aplicația sau să se confrunte cu o interdicție totală în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.